open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

04 липня 2018 року м. Кропивницький Справа № П/811/492/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Кармазиної Т.М., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді до приватного підприємства «Терра 2012» про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 03.03.2014 року адміністративний позов задоволено, постановлено стягнути з Приватного підприємства «Терра 2012» (код ЄДРПОУ: 34548201) на користь Державного бюджету України, в особі Управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді (код ЄДРПОУ: 20650088) заборгованість у розмірі 1248 (одна тисяча двісті сорок вісім) грн. 98 коп. (а.с.49-50).

05.05.2014 управлінню Пенсійного фонду України в м. Кіровограді видано виконавчий лист (а.с.56).

13.06.2018 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, у якій останній просить суд замінити сторону, у зв'язку з правонаступництвом, Кропивницьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (а.с.59).

У судове засідання представники сторін, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, не прибули, що відповідно до ч.2 ст.379 КАС України не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно вимог ч.4 статті 229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ч.9 ст.205 КАС України розгляд справи проведено в порядку письмового провадження.

Дослідивши документи, надані на підтвердження обставин, викладених у заяві та матеріали адміністративної справи, суд дійшов до таких висновків.

Частиною 1 статті 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

У відповідності до ст.1 Закону України "Про виконавче провадження" 02.06.2016р. №1404-VIII (далі - Закон №1404-VIII) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.15 Закону №1404-VIII сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

Відповідно до ч.5 ст.15 Закону №1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» утворено Кіровоградське об’єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області внаслідок реорганізованого шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України, а саме: управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді та управління Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що 28.04.2016 припинено за рішенням засновників управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді.

31.03.2016 р. проведено державну реєстрацію Кіровоградського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області, а 11.01.2017 р. зареєстровано зміну найменування на – Кропивницьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

Крім того, відповідно до п.2 Постанови Кабінету міністрів України від 08.11.2017 р. №821 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України» постановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2, зокрема, Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України приєднати до Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Так, відповідно до відомостей з ЄДР Кропивницьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області 26.03.2018 припинено в результаті реорганізації та діє Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (а.с.60-62).

На підставі викладеного, а також з урахуванням того, що виданий Кіровоградським окружним адміністративним судом виконавчий лист по справі №П/811/492/14, наразі не виконаний, потребує здійснення процесуального правонаступництва на стадії виконання судового рішення в адміністративній справі, а саме шляхом заміни сторони виконавчого провадження - стягувача – управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді його правонаступником Головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Керуючись ст.ст.243, 248, 256, 293-297, 379 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у справі №П/811/492/14 – управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді - його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (код ЄДРПОУ 20632802).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, через Кіровоградський окружний адміністративний суд, у 15 - денний строк, установлений статтею 295 КАС України.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75110926
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку