open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №694/526/16-ц

провадження № 6/694/64/18

У Х В А Л А

Іменем України

03.07.2018 року м. Звенигородка

Звенигородський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої - судді Гончаренко Т.В.

при секретарі – Блискавці А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання старшого державного виконавця Звенигородського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ОСОБА_1 про тимчасове обмеження громадянина ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа,

в с т а н о в и в :

старший державний виконавець Звенигородського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ОСОБА_1 звернулася до суду з поданням, в якому просить тимчасово обмежити ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України до погашення заборгованості за виконавчим листом № 694/526/16-ц від 25.05.2016 року, виданого 04.08.2016 року Звенигородським районним судом Черкаської області про стягнення з гр.ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича, ІНФОРМАЦІЯ_1 заборгованості на користь ПАТ КБ «ПриватБанк» за кредитним договором № б/н від 17.04.2013 року в сумі 21 870 грн. 70 коп. та 1378 грн.понесених судових витрат, а всього 23248,70 грн.

Старший державний виконавець Звенигородського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ОСОБА_1 в судове засідання не з’явилася. Просить заяву розглянути без її участі.

В силу вимог ч.4 ст. 441 ЦК України подання розглядається без повідомлення сторін по справі.

За таких обставин, суд розглядає справу за відсутності осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши подання та матеріали, які додані до нього, встановив такі факти та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до ст. 441 ЦПК України, тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосовано судом як захід забезпечення виконання судового рішення.

Тимчасове обмеження фізичної особи у правіиїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення.

Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Судом встановлено, що у Звенигородському міськрайонному відділі ДВС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області перебуває на виконанні

виконавчий лист № 694/526/16-ц, провадження №2/694/309/16 від 25.05.2016 року, виданий Звенигородським районним судом Черкаської області 04.08.2016 року про стягнення з гр. ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича заборгованості на користь ПАТ КБ «ПриватБанк» за кредитним договором № б/н від 17.04.2013 року в сумі 21 870,70 грн. та 1378 грн.понесених судових витрат, а всього 23248,70 грн.

Виконавче провадження ВП № 56254117 з примусового виконання вищевказаного виконавчого документа відкрито старшим державним виконавцем Звенигородського міськрайонного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ОСОБА_1 23.04.2018 року, про що винесено відповідну постанову, яка була направлена боржнику.

Як вбачається з матеріалів подання, заборгованість у гр. ОСОБА_2 за вищевказаним виконавчим документом складає 23248,70 грн. Боржник неодноразово викликався до відділу ДВС (в тому числі й рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення), але вимоги державного виконавця ігнорує, до відділу ДВС не з’являється, заборгованість за виконавчим документом не сплачує.

В ході проведення виконавчих дій встановлено, що боржник в с.Княжа, Звенигородського району, Черкаської області не проживає, майно, що підлягає опису та арешту не виявлено, про що складено акт державного виконавця від 12.06.2018 року, копія якого наявна в матеріалах справи.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно від 20.06.2018 року відомості про ОСОБА_2 відсутні, згідно відповідей Державної фіскальної служби України та Управління Пенсійного фонду України боржниця на обліку не перебуває, пенсію не отримує, офіційно не працює відкритих рахунків не має.

Згідно копії відповіді на запит державного виконавця, згідно даних «НАІС ДДАІ» МВС України та «МРЕВ-2000» за гр.ОСОБА_2, зареєстровані транспортні засоби не значаться.

Відповідно до копії довідки міськрайонного управління Держгеокадастру у Звенигородському районі та м.Ватутіне Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області від 08.05.2018 року №8-23-0.171-712/116-18, відповідно книг записів реєстрації державних актів фізичних осіб, книг записів реєстрації актів юридичних осіб, книг записів реєстрації державних актів на право постійного користування станом на 28.12.2012 року земельні ділянки на території Звенигородського району не зареєстровані.

Згідно ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України, громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених п. 1,3-5,9 ч. 1 цієї статті. Пунктом 5 цієї статті передбачено, що підставою для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон є ухилення громадянина від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань.

Відповідно до п. 18 ч. 3 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець має право у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України, при наявності невиконаних зобов'язань, покладених судовим рішенням, в тому числі зі сплати аліментів, покладених на них рішеннями судів, згідно Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо підвищення ефективності виконання рішень судів» від 24.03.2008 року та листа МЮ України від 06.06.2008 року №25-32\507, Адміністрації Державної прикордонної служби України від 27.05.2008 року №25-5347, є підставою для обмеження у праві виїзду особи за межі України.

Відповідно до ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 19 Закону України «Про державну прикордонну службу України» встановлено, що на Державну прикордонну службу відповідно до визначених

Законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в'їзду в Україну або виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством, дозволяється в'їзд в Україну або яких тимчасово обмежено право виїзду з України.

Суд, дослідивши матеріали подання старшого державного виконавця, приходить до висновку, що боржник ухиляється від виконання зобов’язання, покладеного на нього рішенням суду, а вжиття заходів обмеження у праві виїзду за межі України, яке просить застосувати державний виконавець, є співмірними із виконанням рішення суду.

На підставі п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», керуючись ст. 441 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

подання старшого державного виконавця Звенигородського міськрайонного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ОСОБА_1 - задовольнити.

Тимчасово обмежити громадянина України ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: Черкаська область, Звенигородський район, с.Княжа, у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України до погашення заборгованості за виконавчим листом № 694/526/16-ц від 25.05.2016 року, виданого 04.08.2016 року Звенигородським районним судом Черкаської області про стягнення з гр. ОСОБА_2»яна ОСОБА_2»яновича заборгованості на користь ПАТ КБ «ПриватБанк» за кредитним договором № б/н від 17.04.2013 року в сумі 21870,70 грн. та 1378 грн. понесених судових витрат, а всього 23248,70 грн.

Направити копію ухвали для виконання до Державної прикордонної служби України та для відому до Звенигородського міськрайонного відділу ДВС.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Черкаської області шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя Т.В.Гончаренко

Джерело: ЄДРСР 75105785
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку