open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 686/8837/18

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 червня 2018 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Бацуца Т.М., розглянувши матеріали, які надійшли від УПП в Хмельницькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянку України, мешканку м. Хмельницький вул. Кутузова, 104, не працюючу, не судиму, притягнуту до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 1732 КУпАП,

В С Т А Н О В И Л А :

18 квітня 2018 року інспектором поліції в особі рядового поліції ОСОБА_2 відносно ОСОБА_1 був складений протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1732 КУпАП, за те, що остання, як зазначено в протоколі, 18 квітня 2018 року близько 08 год. 00 хв., в ході суперечки по місцю свого проживання із своєю свекрухою ОСОБА_3, ображала останню нецензурними словами та погрожувала фізичною розправою, чим могла бути завдана шкода психологічного характеру, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 1732 КУпАП України.

Дана справа підлягає закриттю за відсутністю в діях ОСОБА_3 складу правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1732 КУпАП.

Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням визнається протиправна, винна / умисна або необережна / дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

За диспозицією ч.1 ст. 1732 КУпАП об’єктивна сторона цього правопорушення полягає в умисному вчиненні будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі його винесення.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», насильство в сім’ї – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому шкоду фізичному чи психічному здоров’ю.

Згідно положень ст. 3 Сімейного кодексу України сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають спільні права та обов’язки.

Судом встановлено, що постановою Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 23 травня 2018 року за результатом розгляду порушеного 04.04.2018 року офіцером поліції ХВП ГУНП в Хмельницькій області питання про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 1732 КУпАП, встановлено, що між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 відсутні сімейні стосунки, спільне господарство не ведеться, спільних фінансових зобов’язань/обов’язків не має.

Згідно ч.1 ст. 268 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_1належним чином повідомлена судовою повісткою продату, місце та час судового розгляду, до початку судового розгляду клопотань про відкладення розгляду справи до суду не подала, у зв’язку з чим суд вважає за можливе розглянути справу у відсутності особи яка притягується до адміністративної відповідальності за наявними у справі доказами.

Як вбачається із матеріалів адміністративної справи, доказів на спростування встановлених судовим рішенням фактів щодо відсутності у сторін сімейних стосунків УПП в Хмельницькій області не надало, не здобуто їх і в суді, у зв’язку з чим в діях ОСОБА_1 відсутній склад інкримінованого правопорушення, справа щодо неї підлягає закриттю.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 247, 284 КУпАП, суддя

П О С Т А Н О В И Л А :

Провадження по адміністративній справі щодо ОСОБА_1 закрити за відсутністю в її діях складу правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 1732 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Апеляційна скарга подається Апеляційному суду Хмельницької області через Хмельницький міськрайонний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

С У Д Д Я:

Джерело: ЄДРСР 75103078
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку