open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 654/2059/17

Провадження № 1-кп/654/44/2018

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.07.2018 м. Гола Пристань

Голопристанський районний суд Херсонської області в складі:

головуючого

, судді

ОСОБА

_1,

при

секретарі

ОСОБА

_2,

за

участю прокурора обвинуваченого

ОСОБА

_3, ОСОБА_4

розглянувши

у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження №12017230150001410 за обвинуваченням:

ОСОБА _4, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, не працюючого, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше судимого:

- 16.12.2010 Центральним районним судом м. Миколаїв за ч.2 ст.186 КК України на п’ять років три місяці позбавлення волі, звільнений 30.06.2014 на підставі Закону України «Про амністію»;

- 30.10.2017 Херсонським міським судом Херсонської області за ч.2 ст.186 КК України на чотири роки позбавлення волі, відбуває покарання;

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _4 07.07.2017 року приблизно о 16.00 год. в с. Залізний Порт, Голопристанського району, Херсонської області, діючи повторно, керуючись корисливими мотивами та метою заволодіння чужим майном, шляхом вільного доступу, знаходячись на території пляжу, розміщеного навпроти пансіонату «Сонячний берег» по вул. Морській, 25, де, таємно, викрав жіночу пляжну сумку, жіночу парео, окуляри, мобільний телефон, чим завдав потерпілій ОСОБА_5 матеріальну шкоду на суму 975 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 не заперечував і визнав вищевикладені фактичні обставини справи, свою вину визнав повністю та дав показання, згідно яким 07.07.2017 року приблизно о 16.00 год. знаходився в с. Залізний Порт, де на території пляжу здійснив крадіжку чужого майна. В скоєному щиро кається.

З урахуванням згоди всіх учасників процесу, суд, відповідно до ч.3 ст.349 КПК України, визнає недоцільним дослідження доказів щодо тих фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, і визнає можливим обмежити обсяг досліджуваних доказів допитом обвинуваченого.

Допитав обвинуваченого, суд вважає, що достовірність доказів, на яких ґрунтується обвинувачення, не викликає сумніву, а тому вина обвинуваченого, в скоєнні кримінального правопорушення доведена повністю, і кваліфікує його дії за ч.2 ст.185 КК України - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно.

Вирішуючи питання про призначення обвинуваченому, покарання, суд керуючись ст.65 КК України, з врахуванням ступеня тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особи винного та обставин, що обтяжують та пом’якшують покарання, а саме: - скоєне ОСОБА_4 кримінальне правопорушення є злочином середньої тяжкості; - раніше притягався до кримінальної відповідальності, скоїв злочин в період непогашеної судимості, на обліку у лікаря нарколога та лікаря психіатра не перебуває; - обставини, що пом’якшують покарання визнання вини та щире каяття обвинуваченого у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину;- обставини, що обтяжують покарання судом не встановленні, та вважає, що за таких обставин його виправлення можливе лише за умови ізоляції від суспільства.

Цивільний позов не заявлений.

На підставі ст.ст.368, 370, 374 КПК України, суд -

З А С У Д И В:

ОСОБА _4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком два роки.

На підставі ч.4 ст.70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання, що призначено за цим вироком, більш суворим, що призначено за попереднім вироком Херсонського міського суду Херсонської області від 30 жовтня 2017 року, і призначити ОСОБА_4 остаточне покарання у виді позбавлення волі строком чотири роки.

Зарахувати у строк відбування покарання відбуту частину покарання за вироком Херсонського міського суду Херсонської області від 30 жовтня 2017 року, строк покарання ОСОБА_4 обчислювати з 11.07.2017 року.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_6 тримання під вартою, до набрання вироку законної сили, залишити без змін.

Речові докази залишити за належністю.

Стягнути із ОСОБА_4 на користь держави судові витрати, пов'язані з проведенням експертизи на суму 395 грн. 48 коп.

На вирок може бути подана апеляція в апеляційний суд Херсонської області протягом тридцяти діб з моменту його проголошення, шляхом подачі апеляції через Голопристанський районний суд Херсонської області.

Суддя:

ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 75101442
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку