open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 369/5718/18

Провадження № 2/369/2579/18

РІШЕННЯ

Іменем України

03.07.2018 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого - судді Усатова Д.Д.

за участю секретаря Ярмак О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до відповідача до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, посилаючись на те, що з відповідачем у справі –ОСОБА_2 14 жовтня 2011 року зареєстрували законний шлюб, про що Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві зроблено відповідний актовий запис №1804.

Від шлюбу мають неповнолітніх дітей - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2. Подружні відносини між ними припинені тривалий час.

Сімейні стосунки налагодити не вбачається можливим, сім’я розпалася остаточно, в збереженні сім’ї позивач не зацікавлений.

Позивач свою позовну заяву мотивує тим, що їхнє подальше подружнє життя з відповідачем неможливе, так, як вони утратили почуття любові один до одного, сторони спільного господарства не ведуть, стосунків не підтримують, тому просив шлюб між ними розірвати.

Позивач в судове засідання не з’явилася, звернулася до суду з проханням слухати справу у її відсутність, позовні вимоги підтримала, просила їх задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з’явився, звернувся до суду з проханням слухати справу у його відсутність, позовні вимоги визнав.

У зв'язку з неявкою сторін в силу ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши зібрані у справі докази, приходить до висновку про необхідність задоволення позовних вимог, виходячи з наступного.

Судом установлено, що сторони перебувають в шлюбі, який було зареєстровано 14 жовтня 2011 року зареєстрували законний шлюб, про що Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві зроблено відповідний актовий запис №1804та видано свідоцтво про шлюб серії 1-БК №173821.

Від шлюбу мають неповнолітніх дітей - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1(свідоцтво про народження серії 1-ОК №216773), сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2(свідоцтво про народження серії 1-ОК №284473). Подружні відносини між ними припинені тривалий час.

Причиною звернення до суду з даним позовом є те, що у сторін абсолютно несумісні характери та зовсім різні погляди на життя. Сторони припинили шлюбно-сімейні стосунки, спільне господарство не ведуть. На даний час сторони проживають окремо. Сім»я розпалась остаточно, примирення між сторонами неможливе.

У відповідності до ст. 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка.

Згідно з ч. 2 ст. 104 Сімейного кодексу України шлюб припиняється внаслідок його розірвання.

Відповідно до ч. 1 ст. 110 Сімейного кодексу України передбачено, що позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя.

У відповідності до ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Відповідно до ст. 112 Сімейного кодексу України суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

З огляду на положення ч.2 ст.112 СК України враховуючи особливий характер сімейних відносин, суд приходить до висновку про те, що сім’я позивача та відповідача існує лише формально і подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу буде суперечити їх інтересам, так, і інтересам неповнолітніх дітей.

Суд вважає, що подальше сімейне життя подружжя неможливе, сім’я розпалась остаточно, збереження сім’ї сторін суперечить їх інтересам, а також моральним засадам суспільства.

За таких обставин суд приходить до висновку про необхідність розірвати шлюб, укладений між сторонами.

Зважаючи на вищенаведене, відповідно до ст. 51 Конституції України, та, керуючись ст.ст. 4,7,10,13,81,130,141,223,263-266 ЦПК України, ст.ст.109, 110,112-114, 174 СК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити.

Розірвати шлюб, укладений між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, зареєстрований 14 жовтня 2011 року Відділом реєстрації актів цивільного стану Солом’янського районного управління юстиції у місті Києві актовий запис № 1804.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Київської області через Києво-Святошинський районний суд Київської області шляхом подання в 30-денний строк з дня проголошення рішення суду апеляційної скарги.

Суддя: Д.Д.Усатов

Джерело: ЄДРСР 75087631
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку