open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 369/5145/18

Провадження № 2/369/2434/18

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

12.06.2018 року Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Пінкевич Н.С.,

при секретарі Водала А.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом комунального підприємства «Управління міським господарством» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, -

в с т а н о в и в :

У травні 2018 року КП «Управління міським господарством» звернулося з даним позовом, посилаючись на те, що згідно довідки форми № 3, ОСОБА_1 разом зі своєю сім`єю у складі з двох осіб, проживає в АДРЕСА_1 з 2003 року , та користуються житлово-комунальними послугами, що включають в себе: витрати на утримання будинку та прибудинкової території, підігрів води та опалення, послугу водопостачання та водовідведення.

Відповідно до статуту, затвердженого 21 листопада 2006 року КП «Управління міським господарством» має договірні відносини з організаціями, які забезпечують населення комунальними послугами. У зв'язку з цим КП «Управління міським господарством» проводить нарахування платежів за теплопостачання, водопостачання і водовідведення та надає послуги по обслуговуванню житлового фонду.

Відповідач користується та споживає всі види комунальних послуг, при цьому не своєчасно здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги, у зв'язку за останні три утворилась заборгованість в сумі 40 941,69грн, яка складається з: боргу за утримання прибудинкової території - 7 751,24 грн., боргу за холодне водопостачання - 3 629,48 грн., боргу за гаряче водопостачання 9 266,84 грн. та боргу за опалення - 20 294,13 грн.

Враховуючи викладене позивач просив стягнути з відповідача на користь КП «Управління міським господарством» заборгованість за житлово-комунальні послуги в розмірі 40 941,69грн.та понесені судові витрати.

В судове засідання представник позивача не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, до суду надійшла заява про розгляд справи у відсутності представника позивача, у якій представник позовні вимоги підтримав та просив їх задовольнити у повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилася, про дату, час і місце розгляду справи повідомлялася належним чином, причини неявки суду невідомі.

Оскільки представник позивача у поданій заяві суду не заперечував проти заочного розгляду справи, а відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи, суд ухвалив провести заочний розгляд справи.

Суд, дослідивши матеріали справи та зібрані в ній докази, дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що згідно довідки Форми № 3, відповідач ОСОБА_1 разом зі своєю сім`єю у складі з двох осіб, проживає в АДРЕСА_1 з 2003 року, та користується житлово-комунальними послугами, що включають в себе: витрати на утримання будинку та прибудинкової території, підігрів води та опалення, послугу водопостачання та водовідведення.

Даний будинок знаходиться на балансі ЖЕД - 1 м. Вишневого.

Відповідно до статуту, затвердженого 21 листопада 2006 року КП «Управління міським господарством» має договірні відносини з організаціями, які забезпечують населення комунальними послугами. У зв'язку з цим КП «Управління міським господарством» проводить нарахування платежів за теплопостачання, водопостачання і водовідведення та надає послуги по обслуговуванню житлового фонду.

Сума боргу за весь час прострочення, що підлягає стягненню станом На травень 2018 року складає 40 941,69грн, яка складається з: боргу за утримання прибудинкової території - 7 751,24 грн., боргу за холодне водопостачання - 3 629,48 грн., боргу за гаряче водопостачання 9 266,84 грн. та боргу за опалення - 20 294,13 грн..

Згідно ч. 2ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 3ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач зобовязаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Згідно вимог ст. 32Закону України «Про житлово-комунальні послуги» плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до вимог ч. 6ст. 19 Закону України «Про теплопостачання» споживач повинен щомісячно здійснювати оплату теплопостачальній організації за фактично отриману теплову енергію.

Відповідно до п. 30 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води, водовідведення, п. п. 4, 17, 29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, споживачі зобов'язані своєчасно оплачувати надані їм житлово-комунальні послуги (опалення, постачання холодної та гарячої води, водовідведення та газопостачання) та витрати на утримання будинку і прибудинкової території пропорційно загальної площі квартири, згідно Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року № 869.

Згідно п. 7 «Правил користування приміщеннями житлових будинків», затверджених Постановою КМУ № 45 від 24 січня 2006 року «Про внесення змін до постанови Кабміну від 08 жовтня 1992 року № 572», власник та наймач квартири зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Стаття 76 ЦПК України визначає що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Стаття 81 ЦПК України визначає що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Оцінюючи належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності, суд приходить до висновку, що відповідачами по справі були порушені обов'язки щодо оплати вартості наданих житлово-комунальних послуг, а тому вимоги позивача по даному позову підлягають до задоволення.

В силу ст. 141 ЦПК України судові витрати, суд покладає на відповідача.

Відповідно до ст.ст.15,16,525,625, ЦК України,ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію» та керуючись ст.ст.4, 5, 12, 76-82, 141, 258-259, 263-265, 268, 273, 274, 279 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в :

Позов комунального підприємства «Управління міським господарством» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області задоволити.

Стягнути з ОСОБА_1,, ІНФОРМАЦІЯ_2, яка проживає за адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1 на користь комунального підприємства «Управління міським господарством» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області (Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Зелена, 2, р/р 26003053106578 в КРУ КБ «ПриватБанк» МФО 321842 код 34778905) заборгованість за житлово-комунальні послуги в розмірі 40 941,69 грн. (сорок тисяч дев'ятсот сорок одна грн. шістдесят дев`ять коп. ).

Стягнути з ОСОБА_1,, ІНФОРМАЦІЯ_2, яка проживає за адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1 на користь комунального підприємства «Управління міським господарством» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району Київської області (Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Зелена, 2, р/р 26003053106578 в КРУ КБ «ПриватБанк» МФО 321842 код 34778905) судовий збір в розмірі 1762 грн. (одна тисяча сімсот шістдесят дві грн.).

Копію заочного рішення негайно направити відповідачу.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення, до Апеляційного суду Київської області через Києво-Святошинський районний суд Київської області.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя Н.С. Пінкевич

Джерело: ЄДРСР 75085675
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку