open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-21-42, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41

________________________________________________________________________

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"04" липня 2018 р.

м. Харків

Справа № 922/1775/18

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Лавровой Л.С.

розглянув матеріали

позовної заяви

Керівника Дергачівської місцевої прокуратури, м. Дергачі (62300, Харківська обл., м. Дергачі, вул. 1 Травня, 63) в інтересах держави в особі Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, м. Київ (01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2)

до

ФОП Ковальова Наталія Валеріївна, м. Харків, (61176, АДРЕСА_1) , Управління освіти, культури і туризму Дергачівської РДА, м. Дергачі (62303, Харківська обл., Дергачівський р-н, м. Дергачі, вул. Сумський шлях, 6)

про

визнання недійсним договору

В червні 2018 року до суду звернуся керівник Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до Управління освіти, культури і туризму Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області та ФОП Ковальової Наталії Валеріївни та просить визнати недійсним договір № 135у від 23.04.2018 року, укладений Управлінням освіти, культури і туризмі Дергачівської РДА Харківської області та ФОП ОСОБА_1 на загальну суму 348.995,00 грн. Судові витрати покласти на відповідача.

В обґрунтування позовних вимог прокурор зазначає, що Управління освіти, культури і туризму Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області будучи замовником та укладаючи договір про надання послуг на загальну суму, що перевищує 200 тис. грн. повинно було діяти у відповідності до Закону України "Про публічні закупівлі" та здійснити закупівлю вказаних товарів за результатами однієї з процедур передбачених статтею 12 цього Закону. Оскільки договір між відповідачами укладено без проведення процедури закупівлі, наявні правові підстави для визнання недійсним цього договору. В якості правових підстав посилається на норми статей 203, 215, 216 ЦК України, положення Закону України "Про публічні закупівлі".

Ухвалою суду від 03.07.2018 р. подану позовну заяву було залишено без руху, відповідно до ст. 174 ГПК України надано позивачу час на усунення недоліків (доплата судового збору).

03.07.2018 р. через канцелярію господарського суду від прокуратури Харківської області надійшло клопотання (вх. №18969) про долучення до матеріалів поданої позовної заяви оригіналу платіжного доручення №1395 від 26.06.2018 р. на суму 1762,00 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 ГПК України суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Розглянувши матеріали позовної заяви (з урахуванням заяви про усунення недоліків), господарський суд встановив, що позовну заяву подано з додержанням процесуальних вимог статей 162, 164, 172, 173 ГПК України, а тому визнає їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Також, суд звертає увагу сторін на те, що згідно ст. 14 ГПК України суд розглядає справи в межах заявлених позовних вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов'язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів (стаття 74 ГПК України).

Керуючись статтями 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 922/1775/18.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.

3. Почати підготовче провадження і призначити підготовче засідання на "23" липня 2018 р. о(об) 10:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під'їзд, 2-й поверх, зал № 211.

5. Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має надіслати суду відзив, який повинен відповідати вимогам статті 165 ГПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач має надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив із урахуванням вимог ст.166 ГПК України - протягом десяти днів з дня отримання відзиву.

7. Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь позивача на відзив (з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України) - десяти днів з дня отримання відповіді на відзив. В разі подання заперечень, надати до суду докази їх направлення іншій стороні.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Л.С. Лаврова

Примітка : Копії витребуваних судом документів можуть бути також надіслані на офіційну електронну адресу суду inbox@hr.arbitr.gov.ua. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі. Електронний документ надсилати у форматі MS Word. У назві файлу зазначати номер справи.

Джерело: ЄДРСР 75080149
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку