open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
308/6046/18

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.06.2018 м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Монич О,В., розглянувши матеріали адміністративної справи про порушення митних правил, які надійшли з Державної фіскальної служби відносно гр. України ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, народився: Україна, Закарпатської області,Тячівського району с.Ганичі, тимчасово не працює, проживає: Україна, Закарпатської області, Тячівського району с.Ганичі, вул. Л.Українки,11,

за ст. 482 ч.1 МК України, -

ВСТАНОВИВ:

03.05.2018 року о 05 год. 40 хв. прикордонним нарядом «Прикордонний патруль» відділу прикордонної служби «Солотвино», в районі прикордонного знаку № 277, на відстані приблизно30 метрів до лінії державного кордону України з Румунією в прикордонній смузі, був затриманий громадянин України ОСОБА_1, який намагався перемістити через митний кордон України, що проходить по лінії державного кордону України, тютюнові вироби, а саме: сигарети з фільтром іноземного виробництва без акцизної марки України торгової марки «Marble» у кількості 1400пачок. Сигарети були упаковані в картонну коробку, яка у свою чергу була обмотана чорним поліетиленом.

В своєму поясненні громадянин ОСОБА_1 вказав, що 03.05.2018 року на прохання товариша було запропоновано йому перемістити через кордон України до Румунії дві коробки тютюнових виробів за винагороду у 500 гривень України на що він погодився і близько 05 год. 30 хв. його привезли до кордону в смт. Солотвино де був затриманий прикордонним нарядом під час спроби перемістити до Румунії через митний кордон України, поза митним контролем сигарети з фільтром іноземного виробництва без акцизної марки України торгової марки «Marble» у кількості 1400пачок.

Таким чином, громадянин України ОСОБА_1 вчинив дії спрямовані на переміщення через митний кордон України, поза митним контролем, сигарети з фільтром іноземного виробництва без акцизної марки України торгової марки «Marble» у кількості 1400 пачок, тобто поза місцем розташування митного органу.

У судовому засіданні представник Закарпатської митниці ДФС ОСОБА_2 протокол про порушення митних правил підтримав та просив суд призначити адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил та конфіскації безпосередніх предметів порушення митних правил.

У судове засідання гр. ОСОБА_1, не з’явився, однак у матеріалах справи є його заява про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суддя приходить до переконання, що в діях ОСОБА_1 наявний склад правопорушення, передбаченого ст. 482 ч.1 МК України, кваліфікуючими ознаками якого переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України поза митним контролем, тобто поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом, установленим для нього, і без виконання митних формальностей, або з незаконним звільненням від митного контролю внаслідок зловживання службовим становищем посадовими особами митного органу.

Вина гр. ОСОБА_1 стверджується даними протоколу про порушення митних правил № 2136/30500/18 від 03.05.2018 р., поясненнями правопорушника та іншими матеріалами справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 283, 284 КпАП України, ч.1 ст. 482 МК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА _1 визнати винним у порушенні митних правил передбачених ч.1 ст. 482 МК України призначивши йому адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил, а саме: 27720,00 грн. та конфіскації безпосередніх предметів порушення митних правил, а саме: сигарети з фільтром у твердій упаковці іноземного виробництва без акцизної марки України торгової марки «Marble» в кількості 1400 пачок.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави 352,40 грн. судового збору.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Закарпатської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Постанова підлягає до виконання протягом трьох місяців з дня набрання нею чинності.

Суддя Монич О.В.

Джерело: ЄДРСР 75076517
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку