open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

04 липня 2018 року м. Житомир справа № Д/803/311/18

категорія 5.1.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Капинос О.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження судове доручення Волинського окружного адміністративного суду про допит свідка в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Депратаменту реєстрації Житомирської міської ради Житомирської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області про визнання дій протиправними та зобов"язання вчинити дії,

встановив:

25.05.2018 до Житомирського окружного адміністративного суду надійшло судове доручення з Волинського окружного адміністративного суду по справі № 803/311/18 за позовом ОСОБА_1 до Департаменту реєстрації Житомирської міської ради, Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області про визнання дій протиправними та зобов"язання вчинити дії, яким Житомирському окружному адміністративному суду доручено допитати в якості свідка ОСОБА_2, що проживає за адресою: АДРЕСА_1.

Згідно з ч. 1 ст.83 Кодексу адміністративного судочинства України суд, який розглядає справу або заяву про забезпечення доказів, у разі потреби збирання доказів за межами його територіальної юрисдикції доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.84 КАС України, ухвала про судове доручення невідкладно виконується судом, якому вона адресована, за правилами цього Кодексу, які встановлюють порядок вчинення відповідних процесуальних дій.

У разі необхідності виконання судових доручень щодо збирання доказів здійснюється у судовому засіданні у встановленому цим Кодексом порядку. Учасники справи повідомляються про дату, час і місце вчинення процесуальної дії судом, який виконує доручення, проте, їх неявка не є перешкодою для виконання доручення.

На виконання вимог ухвали, Житомирським окружним адміністративним судом 01.06.2018 ОСОБА_2 на адресу, яка вказана Волинським окружним адміністративним судом, скеровано лист про виклик до суду для допиту в якості свідка на 19.06.2018 на 12:00, копію ухвали Волинського окружного адміністративного суду та судову повістку.

19.06.2018 свідок у судове засідання не з'явився. На адресу суду повернувся конверт з відміткою "інші причини".

У зв'язку із неявкою ОСОБА_2, судове засідання відкладено на 04.07.2018.

04.07.2018 свідок у черговий раз не з'явився у судове засідання, жодних заяв на адресу суду від свідка не надходило. На адресу суду повернувся конверт з відміткою "за заявою відправника (одержувача)".

Відповідно до п.3 ч.1 ст.127 Кодексу адміністративного судочинства України часом вручення судової повістки вважається день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повісту чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Таким чином, судом вживалися заходи для виклику гр. ОСОБА_2, однак з незалежних від суду причин, виконати судове доручення не є можливим.

Відповідно до ч.3 ст.84 Кодексу про виконання або про неможливість виконання з об'єктивних причин судового доручення постановляється ухвала, яка з протоколами про вчинення процесуальних дій і всіма зібраними на виконання судового доручення матеріалами невідкладно надсилається до суду, що розглядає справу.

Враховуючи зазначені вище обставини, суд дійшов висновку, що матеріали судового доручення згідно ухвали Волинського окружного адміністративного суду від 22.05.2018 про допит в якості свідка ОСОБА_2 у справі № 803/311/18 за позовом ОСОБА_1 до Департаменту реєстрації Житомирської міської ради, Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області про визнання дій протиправними та зобов"язання вчинити дії слід повернути Волинському окружному адміністративному суду, у зв'язку з неможливістю його виконання.

Керуючись ст.ст.83, 84, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Повернути без виконання судове доручення Волинського окружного адміністративного суду за позовом ОСОБА_1 до Департаменту реєстрації Житомирської міської ради, Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області про визнання дій протиправними та зобов"язання вчинити дії, про допит свідка, у зв'язку з неможливістю його виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Капинос

інше Повернути без виконання судове доручення Волинського окружного адміністративного суду за позовом ОСОБА_1 до Департаменту реєстрації Житомирської міської ради, Житомирської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Житомирській області про визнання дій протиправними та зобов"язання вчинити дії, про допит свідка, у зв'язку з неможливістю його виконання.

Джерело: ЄДРСР 75071601
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку