open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 569/11588/18

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 червня 2018 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Крижової О.Г. з участю представника Рівненської митниці Опанасика С.М., розглянувши справу, яка надійшла з Рівненської митниці про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки с.Переброди Дубровицького району Рівненської області, громадянка Республіки Білорусь, пенсіонерка, проживаюча за адресою: АДРЕСА_1 ІН

у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного Кодексу України, суддя -

В С Т А Н О В И Л А :

11 червня 2018 року близько 13 год. 30 хв. у зоні митного контролю МП «Удрицьк» Рівненської митниці ДФС під час прикордонно-митного контролю дизель поїзду №6389 сполученням «Горинь-Сарни» слідувала у вагоні №2 громадянка Р.Б. ОСОБА_2, яка при усному опитуванні заявила, що не переміщує товарів, які підлягають письмовому декларуванню, окрім п'яти упаковок сердечних капель, пігулок Лізіноприл дві упаковки та дві упаковки пігулок Панангіну виробництва РБ. В ході митного огляду ручної поклажі вищевказаної громадянки в кишенях куртки, яка була в сумці з особистими речами було виявлено приховані від митного контролю тобто з використанням способу, шо утруднює виявлення товарів, ще п'ять упаковок сердечних капель по 50 мл кожна виробництва РБ. Дані медпрепарати письмово та при усному опитуванні не заявлені.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил передбачені частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

ОСОБА_2 в судове засідання не з'явилась, про місце і час розгляду справи була сповіщена своєчасно. В протоколі про адміністративне правопорушення просила справу розглядати без її участі.

Представник Рівненської митниці в судовому засіданні матеріали про порушення митних правил підтримав і просить застосувати до ОСОБА_2 адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, передбачене санкцією статті, за якою кваліфіковано її дії.

Заслухавши представника Рівненської митниці, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що в діях ОСОБА_2 міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Вина ОСОБА_2 підтверджується матеріалами адміністративної справи, в тому числі протоколом про порушення митних правил № 0363/20400/18 від 11 червня 2018 року який відповідно до ст. 495 МК України є доказом у справі про порушення митних правил, поясненнями ОСОБА_2 в протоколі про адміністративне правопорушення та іншими матеріалами справи.

Частиною 1 статті 257 Митного кодексу України передбачено, що декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

Відповідно до ч.1 ст.251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

З врахуванням наведених обставин, суд приходить до висновку про наявність в діях ОСОБА_2 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України та вважає за необхідне накласти штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Керуючись ст.33 КУпАП, ст.ст.489,495,497-498,527-529 Митного кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Притягнути ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності,передбаченої ч.1 ст.483 Митного кодексу України та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 150 (сто п'ятдесят) грн. 00 коп. з конфіскацією в дохід держави 5 упаковок по 50 мл. сердечні каплі виробництва РБ.

Стягнути з ОСОБА_2 в дохід держави судовий збір в сумі 352 грн. 40 коп..

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до Апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд.

Суддя Рівненського міського суду О.Г. Крижова

Джерело: ЄДРСР 75062749
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку