open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 369/3559/18

Провадження №2/369/2077/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.06.2018 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Пінкевич Н.С.,

при секретарі Водала А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві питання про зупинення провадження в цивільній справі за позовом Громадської організації «Стоп корупції» до ОСОБА_1, треті особи: Державна архітектурно-будівельна інспекція України, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, Комунальне підприємство «Ритуал» Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області про знесення самочинного будівництва та приведення земельних ділянок до попереднього стану, –

в с т а н о в и в :

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач по справі ОСОБА_1 помер 22 квітня 2018 року, що підтверджено свідоцтвом про смерть І-БК №439343, виданого відділом державної реєстрації смерті ОСОБА_2 територіального управління юстиції у місті Києві.

За ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв'язку з вибуттям із процесу суб'єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов'язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

Згідно з ч.4 ст.24 ЦК України цивільна правоздатність фізичної особи припиняється у момент її смерті.

Процесуальне правонаступництво між позивачем та його спадкоємцями у порядку ст. 55 ЦПК України допускається, якщо на момент відкриття провадження у справі цивільна правоздатність відповідача не припинилася.

За ст. 251 ЦПК України суд зобов’язаний зупинити провадження у справі у разі смерті особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Суд, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку про зупинення провадження по справі, оскільки спірні правовідносини стосуються нерухомого майна, а саме правомірності набуття відповідачами у власність майна, та допускають правонаступництво.

Керуючись ст.ст.1216-1232 ЦК України, ст. ст.ст.12, 55, 81, 141, 200, 206, 251, 255, 263-265 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Провадження по цивільній справі за позовом Громадської організації «Стоп корупції» до ОСОБА_1, треті особи: Державна архітектурно-будівельна інспекція України, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, Комунальне підприємство «Ритуал» Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області про знесення самочинного будівництва та приведення земельних ділянок до попереднього стану– зупинити.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області протягом 15 днів з дня її проголошення або складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.С. Пінкевич

Джерело: ЄДРСР 75057051
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку