open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
221/391/18

1-р/221/8/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2018 року м. Волноваха

Волноваський районний суд Донецької області у складі :

головуючого - судді Овчиннікової О.С.

при секретарі Москаленко А.А.,

за участю прокурора Грибова С.В.,

розглянувши у судовому засіданні у м. Волноваха клопотання начальника Державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор» про роз'яснення судового рішення,

ВСТАНОВИВ:

Вироком Волноваського районного суду Донецької області від 11.05.2018 року ОСОБА_1 було засуджено за ч.2 ст. 414, ст. 62 КК України та призначено покарання у в вигляді двох років тримання у дисциплінарному батальйоні.

Начальник Державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор» звернувся до суду із клопотання про роз'яснення виконання вироку суду в частині порядку направлення засудженого до дисциплінарного батальйону, посилався на те, що направлення засуджених до дисциплінарного батальйону здійснюється у порядку, визначеному Міністерством оборони України. Просить роз'яснити питання про виконання вказаного вироку суду.

Прокурор у судовому засіданні повідомив, що відповідно до наказу Міністерства оборони України, направленням військовослужбовців до дисциплінарного батальйону здійснюється військовою службою правопорядку.

Вислухавши думку прокурора та перевіривши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ та органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ст. 380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Судом встановлено, що вироком Волноваського районного суду Донецької області від 11.05.2018 року ОСОБА_1 засуджено за ч.2 ст. 414, ст. 62 КК України до покарання у вигляді двох років дисциплінарного батальйону.

Відповідно до ст. 71 КВК України покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців виконується дисциплінарним батальйоном. Організаційну структуру і чисельність дисциплінарного батальйону визначає Міністерство оборони України. Направлення і прийняття засуджених військовослужбовців у дисциплінарний батальйон здійснюється у порядку, визначеному Міністерством оборони України.

Відповідно до Наказу Міністерства оборони України від 18.05.2015 № 215, пунктом 2 розділу ІІ, Інструкції «Про порядок відбування покарання засуджених військовослужбовців у виді тримання в дисциплінарному батальйоні» встановлено, що засудженого військовослужбовця на підставі вироку суду, який набрав законної сили, направляють до дисциплінарного батальйону.

Суд разом із своїм розпорядженням про виконання вироку надсилає копію вироку тому органу Служби правопорядку, на який покладено обов'язок виконати вирок. З моменту отримання розпорядження суду начальник органу управління Служби правопорядку, у зоні діяльності якого розташована гауптвахта (військова частина), на якій утримувався (перебував) засуджений військовослужбовець до набрання вироком законної сили, у триденний строк під конвоєм відправляє його у дисциплінарний батальйон.

Таким чином, необхідно роз'яснити, що вирок Волноваського районного суду Донецької області від 11.05.2018 року, яким військовослужбовця ОСОБА_1А засуджено за ч.2 ст. 414, ст. 62 КК України до двох років дисциплінарного батальйону, має виконуватися наступним чином: Державна установа «Маріупольський слідчий ізолятор» з моменту отримання вироку суду, який набув чинності , повинна направити такий ворок до Військової комендатури для виконання вироку, а саме із зазначенням, що засудженого необхідно направити для відбування покарання до дисциплінарного батальйону.

На підставі викладеного, керуючись ст.380 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Роз 'яснити порядок виконання вироку Волноваського районного суду Донецької області від 11.05.2018 року, яким ОСОБА_1 засуджено за ч.2 ст. 414, ст. 62 КК України до двох років дисциплінарного батальйону наступним чином: Державній установі «Маріупольський слідчий ізолятор» слід надати до Військової комендатури міста Волноваха Донецької області , копію вироку суду, який набув чинності, для подальшого направлення засудженого для відбування покарання у дисциплінарному батальйоні.

На підставі ч.5 ст. 72 КК України зарахувати ОСОБА_1 в строк відбування покарання час ув'язнення в ДУ «Маріупольський слідчий ізолятор» після набрання вироком чинності, а саме з 11.06.2018 року по день прибуття його до дисциплінарного батальйону, з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців».

Ухвала є невід'ємною частиною вироку Волноваського районного суду Донецької області від 11 травня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційного суду Донецької області через Волноваський районний суд Донецької області протягом семи днів з дня проголошення ухвали.

Суддя О.С. Овчиннікова

Джерело: ЄДРСР 75049052
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку