open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДАРНИЦЬКИЙРАЙОННИЙ СУДМ.КИЄВА

справа № 753/11227/18

провадження № 1-кс/753/3317/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" червня 2018 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення за матеріалами кримінального провадження №42016101020000076 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 22.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, слідчий суддя, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, за матеріалами досудового розслідування №42016101020000076, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22.03.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

У клопотанні прокурор Київської місцевої прокуратури № 2 просить отримати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів ліцензійних справ, а також усіх існуючих документів, які стали підставою для видання державною архітектурно-будівельною інспекцією України ліцензій на створення об`єктів архітектури ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 .

Вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин скоєного злочину та можуть бути використані як доказ.

Клопотання розглядається без виклику особи, у якої необхідно отримати інформацію, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

Прокурор клопотання підримав та просив його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів згаданого клопотання, в ході досудового розслідування встановлено, що до Дарницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві надійшло звернення голови правління ГО « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ОСОБА_4 щодо протиправних дій посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , які без отримання необхідних дозвільних документів здійснюють діяльність у будівництві, а також самовільно захопили ряд ділянок у Дарницькому районі м. Києва, на яких розпочато виконання робіт із створення об`єктів архітектури з метою подальшого отримання прибутку.

Під час досудового розслідування встановлено, що відповідно до ст. 17 Закону України «Про Архітектурну діяльність», господарська діяльність, пов`язана із створенням об`єкта архітектури, підлягає ліцензуванню відповідно до законодавства. Порядок ліцензування господарської діяльності, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури, визначається Кабінетом Міністрів України.

Зазначений порядок затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2007 № 1396 «Про ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві», а також виданим на її розвиток наказом ІНФОРМАЦІЯ_13 27.01.2009 № 47 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у будівництві, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури».

Зазначені нормативні документи визначають кваліфікаційні, організаційні та технологічні вимоги до суб`єктів господарської діяльності,які мають намір отримати ліцензію на створення об`єктів архітектури.

Зокрема, відповідно до п.2.2.1Ліцензійних умов, однією з організаційних вимог до таких суб`єктів є укомплектованість підприємства інженерно-технічними працівниками і робітниками необхідних професій та кваліфікацій відповідно до організаційної структури підприємства, положень Класифікатора професій (ДК 003:2010), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 28.04.2010 № 327 та вимог Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64), затвердженого наказом ІНФОРМАЦІЯ_14 від 13.10.1999 № 249.

За наявною у слідства інформацією підприємства-будівельники: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , при подачі документів для отримання ліцензії на здійснення діяльності у сфері будівництва, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури, значно завищили кількість своїх працівників та надали завідомо неправдиві та підроблені документи на підтвердження своєї належної укомплектованості інженерно-технічними працівниками і робітниками необхідних професій та кваліфікацій.

В ході виконання доручення по кримінальному провадженню №42016101020000076 від 22.03.2016, співробітниками ССП Дарницького УП ГУНП у м. Києві направлено письмовий запит до ІНФОРМАЦІЯ_15 щодо надання завірених належним чином копій документів, на підставі якихТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 »)код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ,ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , отримано ліцензії на створення об`єктів архітектури.

У відповідь на поданий запит, заступником директора департаменту-начальником відділу контролю та нагляду за об`єктами будівництва ОСОБА_5 зазначено, що відповідно до ст. 159 Кримінального процесуального кодексу України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.Згідно із ч. 6, 7 ст. 17 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», вилучення документів з ліцензійних справ здійснюється в порядку, передбаченому законом на підставі судового рішення.

Для перевірки викладених вище обставин кримінального правопорушення необхідно вилучити оригінали ліцензійних справ, а також усі існуючі документи, які стали підставою для видання ІНФОРМАЦІЯ_10 ліцензій на створення об`єктів архітектури ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , оскільки наявні в них відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази та об`єкти експертних досліджень під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій.

Вказані документи необхідні для встановлення осіб, причетних до здійснення протиправної діяльності.

Так, слідчий суддя вважає, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та встановлення винних осіб, є підстави задовольнити клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 , що забезпечить досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального провадження, керуючись ст.ст. 159, 161-164 КПК України, слідчий суддя-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення за матеріалами кримінального провадження №42016101020000076 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 22.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України,- задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 або за його дорученням в порядку ст. 36 КПК України оперативним працівникам Дарницького УП ГУНП у м. Києві дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів ліцензійних справ, а також усіх існуючих документів, які стали підставою для видання державною архітектурно-будівельною інспекцією України ліцензій на створення об`єктів архітектуриТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 . ( АДРЕСА_1 ), або за місцем фактичного місцезнаходження вищевказаних документів. Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, які надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії даної ухвали складає 30 днів х дня її постановлення.

Відповідно до ст. 309 КПК України дана ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 74836740
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку