open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 467/462/18

1-в/467/80/18

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.05.2018 року Арбузинський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді - ОСОБА_1

за участю секретарясудового засідання - ОСОБА_2

прокурора - ОСОБА_3

представника колонії - ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Арбузинка спільне подання начальника державної установи "Арбузинська виправна колонія (№ 83)" ОСОБА_5 та спостережної комісії при Арбузинській райдержадміністрації Миколаївської області про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання засудженого

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_6 засуджений вироком Заводського районного суду м.Миколаєва від 30 січня 2013 року за ч.2 ст. 15, ч.3 ст. 185, ст. 70, 71 КК України до 5 років 2 місяців позбавлення волі. Раніше судимий: 6 травня 2011 року вироком Леніснського районного суду м.Миколаєва ч.3 ст. 185, ч.2 ст. 194, ч.1 ст. 263, 70 КК України до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Адміністрація колонії та спостережна комісія при райдержадміністрації Арбузинського району Миколаївської області просять звільнити засудженого від подальшого відбування покарання умовно-достроково як такого, що довів своє виправлення.

Засуджений в судове засідання не з`явився, надійшла заява про слухання справи в його відсутність.

Представник колонії підтримав заявлене клопотання та в судовому засіданні пояснив, ОСОБА_6 відбуває покарання з 15 жовтня 2013 року. 7 листопада 2013 року прибув до державної установи "Арбузинськавиправна колонія (№83)". Згідно з ч.1 ст. 118 КВК України, наказом № 36 від 29 листопада 2013 року працевлаштований на виробництві колонії каменотесом відділення № 4 в цех ручного обробітку граніту, з жовтня 2015 року працевлаштований робітником будівельної бригади, з червня 2016 року каменотесом, з грудня 2016 року стропальником-прибиральником; з березня 2017 року каменотесом відділення № 1; в травні 2017 року майстром ВТК; в червні 2017 року теслярем; з липня 2017 року і по теперішній час - каменотесом відділення № 1. Норми виробітку виконує в повному обсязі.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши прокурора, представника колонії, суд приходить до наступного.

Як встановлено у судовому засіданні, під час відбування покарання в місцях позбавлення волі, ОСОБА_6 зарекомендував себе наступним чином: за період відбування покарання допустив 2 порушення вимог встановленого порядку відбування покарання, які виразилися в зберіганні заборонених предметів, за що притягувався до відповідальності. Стягнення погашені у встановленому законом порядку. Заохочувався 5 разів правами начальника колонії за сумлінну поведінку та ставлення до праці.

Згідно ст.118 ч.1 КВК України працевлаштований на виробництві колонії каменотесом відділення № 1 в цех ручного обробітку граніту, з жовтня 2015 року працевлаштований робітником будівельної бригади, з червня 2016 року каменотесом, з грудня 2016 року стропальником-прибиральником; з березня 2017 року каменотесом відділення № 1; в травні 2017 року майстром ВТК; в червні 2017 року теслярем; з липня 2017 року і по теперішній час - каменотесом відділення № 1. До праці ставиться сумлінно, завдання виконує в повному обсязі, проявляє трудову ініціативу. Засуджений приймає участь у роботі з благоустрою місць позбавлення волі, поставленні завдання виконує якісно та вчасно, у відношенні до представників адміністрації колонії ввічливий, тактовний, виконує їх законні вимоги, у колективі засуджених безконфліктний, у скоєному злочині розкаюється.

Засуджений відбув 2/3 частини строку покарання, призначеного судом.

Згідно ст. 81 КК України умовно-дострокове звільнення може бути застосовано, якщо засуджений довів своє виправлення.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України № 2 від 26.04.2002 року «Про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання і заміну невідбутої частини покарання більш м`яким» головною умовою прийняття рішення про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання є доведеність того, що засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

На підставі викладеного суд приходить до висновку, що засуджений своєю сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення, тому вважає за можливе прийняти рішення про задоволення подання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 81 КК України, ст. 539 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

ОСОБА_6 звільнити від подальшого відбуття покарання умовно-достроково на 6 (шість) місяців 21 (двадцять один) день невідбутого строку покарання.

Ухвала може бути оскаржена протягом 7 днів з дня її оголошення в Апеляційний суд Миколаївської області через Арбузинський районний суд Миколаївської області.

Повний текст ухвали оголошено 29 травня 2018 року.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 74293045
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку