open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 521/22122/16-к

Номер провадження:1-в/521/927/18

УХВАЛА

08.05.2018 року м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю адвоката ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання в.о. начальника ДУ «Одеська виправна колонія (№ 14)» ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Придністров`я, росіянина, з середньою освітою, адреса після засудження: АДРЕСА_1 , засуджений 17.03.2017 року Малиновським районним судом м. Одеси за ст.185 ч.2 КК України до 2 років 6 місяців позбавлення волі . Ухвалою Апеляційного суду Одеської області вирок змінено, рецидив злочину та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, -

У С Т А Н О В И В:

Відповідно з поданням ОСОБА_5 відбуває покарання у виді позбавлення волі з 29.11.2016 року, звільняється з місць позбавлення волі 17.05.2018 року із закінченням строку покарання.

Адміністрація ДУ «Одеська виправна колонія (№ 14)» просить встановити відносно ОСОБА_6 за місцем його проживання після звільнення з місць позбавлення волі адміністративний нагляд на підставі ст. 3 п. "б", ст. 5 ч. 1 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" як особі, засудженій два рази за тяжкі злочини, поведінка якої під час відбування покарання свідчила про не бажання стати на шлях виправлення, і яка залишається небезпечною для суспільства.

Вивчивши надані матеріали, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 1 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» адміністративний нагляд це система тимчасових примусових профілактичних заходів спостереження і контролю за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції.

Частиною 9 ст. 5 Закону, ч. 2 ст. 159 КВК України визначено: адміністрація установи виконання покарань надсилає постанову судді про встановлення адміністративного нагляду для виконання органу Національної поліції за вибраним піднаглядним місцем проживання в день його звільнення.

Положеннями ст. 7 Закону встановлено, що адміністративний нагляд здійснюється працівниками поліції, які зобов`язані систематично контролювати поведінку осіб, запобігати порушенням ними громадського порядку та прав інших громадян і припиняти їх, проводити розшук осіб, які уникають адміністративного нагляду.

Статтею 13 Закону встановлено, що контроль за здійсненням адміністративного нагляду покладається на органи Національної поліції.

З відомостей, викладених у подані та доданих до нього копій документів, видно, що постійним місцем проживання засудженого ОСОБА_5 є АДРЕСА_1 , куди він має намір повернутися після звільнення.

Тобто, засуджений після звільнення з виправної колонії має намір проживати на території іншої держави, де органи Національної поліції України позбавлені можливості здійснювати адміністративний нагляд і контролювати поведінку звільненої особи та виконання встановлених обмежень.

За таких обставин подання про встановлення адміністративного надзору відносно ОСОБА_5 не може бути задоволено.

Керуючись ст. 158 Кримінально-виконавчого кодексу України, ст. 1 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", ст. 372 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні подання в.о. начальника ДУ «Одеська виправна колонія (№ 14)» ОСОБА_4 про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_5 .

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області у порядку, встановленому положеннями ст. 395 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 73869744
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку