open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

19.04.2018 Єдиний унікальний № 371/1432/17

Миронівський районний суд Київської області

ЄУН 371/1432/17

Провадження № 1-кп/371/38/18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 квітня 2018 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження, відомості про яке 25 вересня 2017 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110220000476, по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Карапиші Миронівського району Київської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, не депутата, відповідно до ст. 89 КК України раніше не судимого, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України,

В С Т А Н О В И В :

Суд визнав доведеним, що 25 вересня 2017 року в обідній час, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 , перебував на відкритій ділянці місцевості, що розташована навпроти домоволодіння АДРЕСА_2 , побачив кілька рослин коноплі. В цей час у нього виник умисел на незаконне придбання наркотичного засобу, обіг якого заборонено - канабіс, для подальшого вживання без мети збуту. Діючи умисно, з метою власного вживання, без мети збуту, перебуваючи на вказаній відкритій ділянці місцевості, усвідомлюючи, що це наркотичний засіб, обіг якого заборонено, зірвав кілька рослин коноплі, подрібнив та упакував їх частини до двох прозорих поліетиленових згортків, здійснивши таким чином незаконне придбання наркотичного засобу, обіг якої заборонено - канабіс та розпочавши його незаконне зберігання для власного вживання без мети збуту.

Перебуваючи за місцем придбання наркотичного засобу ОСОБА_4 , маючи при собі вказані згортки, в яких знаходилася наркотична речовина обіг якої заборонено - канабіс, сів до власного автомобіля «ВАЗ 2108», д.н.з. НОМЕР_1 , та попрямував до міста Миронівки Київської області, тим самим здійснивши незаконне перевезення наркотичного засобу, обіг якого заборонено - канабіс.

25 вересня 2017 року приблизно о 22 годині ОСОБА_4 перебував у вказаному автомобілі, який знаходився в місті Миронівка Київської області по вулиці Михайлівській на відстані 30 метрів від АЗС «Авіас Плюс», де був зупинений працівниками поліції. На місці зупинки, останній в період часу з 23 год. 00 хв. по 23 год. 25 хв. добровільно видав працівникам поліції два прозорі поліетиленові згортки, з вмістом наркотичного засобу, обіг якого заборонено - канабіс.

За результатом експертизи матеріалів, речовин та виробів № 11-2/6872 від 19 жовтня 2017 року установлено, що надана на дослідження подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - канабісом.

Загальна маса канабісу в перерахунку на висушену речовину становить 11,16 г.

Канабіс згідно зі Списком №1 «Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено» в Таблиці 1 «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженим постановою Кабінетом Міністрів України від 06 травня 2000 року № 770 (із змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2002 року № 1890; від 04 червня 2008 року № 518; від 02 грудня 2009 року № 1298; від 31 травня 2010 року № 373; від 05 січня 2011 року № 4; від 02 березня 2011 року № 327; від 27 липня 2011 року № 796 та від 05 жовтня 2011 року № 1050), є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 , свою вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю, підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення, викладені вище та при цьому показав, що дійсно перебуваючи навпроти домоволодіння АДРЕСА_2 , зірвав кілька рослин коноплі, які подрібнив та упакував їх частини до двох прозорих поліетиленових згортків. Того ж дня добровільно видав їх працівникам поліції.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють всі фактичні обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України, провів судове слідство у справі щодо всіх фактичних обставин із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження в цій частині інших доказів по справі, окрім допиту обвинуваченого та вивчення доказів, які характеризують його особу.

Учасникам судового засідання було роз`яснено, що у випадку проведення судового засідання в порядку передбаченому ч. 3 ст. 349 КПК України вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку.

З огляду на зазначене, суд вважає, що обвинувачення, пред`явлене ОСОБА_4 знайшло своє підтвердження в судовому засіданні в повному обсязі, а його дії органами досудового розслідування за ч. 1 ст. 309 КК України як незаконне придбання, зберігання та перевезення наркотичного засобу без мети збуту кваліфіковано правильно.

В ході кримінального провадження суд вважає за можливим визнати у відповідності до ст. 66 КК України - щире каяття обвинуваченого у вчиненому кримінальному правопорушенні, активне сприяння органам досудового слідства у розкритті злочину обставиною що пом`якшує покарання за скоєне.

Обставин, що обтяжують покарання судом не встановлено.

Вирішуючи питання про вид та міру покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого: його вік, соціальне становище, відсутність даних про перебування на профілактичному обліку у лікаря психіатра та нарколога, те, що він за місцем проживання характеризується посередньо, згідно досудової доповіді органу пробації, його виправлення можливе без ізоляції від суспільства.

Під час судового розгляду детально проаналізувавши поведінку обвинуваченого після вчинення злочину, його щире каяття, наслідки суспільно-небезпечного діяння, зваживши на всі обставини кримінального провадження в їх сукупності, суд приходить до висновку, що необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого ОСОБА_4 та попередження вчинення ним нових злочинів буде призначення покарання в межах санкції ч. 1 ст. 309 КК України у виді штрафу.

Долю речових доказів слід вирішити відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Цивільний позов по кримінальному провадженню не заявлено.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні слід покласти на ОСОБА_4 .

Запобіжний захід обвинуваченому не обирався.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 349, 369, 373, 374, 376 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

1. ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, і призначити покарання: у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

2. Стягнути з ОСОБА_4 в дохід держави Україна 989,60 грн. (дев`ятсот вісімдесят дев`ять гривень шістдесят копійок) процесуальних витрат, за проведення судово-хімічної експертизи.

3. Речові докази: спеціальний пакет № 3954243, який знаходиться на зберіганні в камері зберігання речових доказів Миронівського ВП ГУНП в Київській області після набрання вироком законної сили знищити.

4. Копію вироку негайно після його проголошення вручити прокурору та обвинуваченому.

5. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

6. Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Київської області через Миронівський районний суд Київської області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 73481126
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку