open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 522/5897/18

Провадження № 1-кс/522/6559/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2018 року слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ ГУНП в Автономній республіці Крим та м. Севастополі ОСОБА_4 про арешт майна по матеріалам досудового розслідування, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12018010000000033, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 162 ч. 1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Під час досудового розслідування встановлено, що 28.03.2018 до слідчого відділу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі надійшло повідомлення від ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований АДРЕСА_1 , про те, що до його квартири по АДРЕСА_1 , незаконно вселились невідомі йому особи, поміняли замки до вхідних дверей квартири та провели інші дії, що порушують недоторканість його житла.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 показав, що з 1992 року він розпочав службу будучи курсантом в інституті сухопутних військ м. Одесі. В подальшому по закінченню в інституті продовжив службу з 1996р. в АДРЕСА_2 в 10 бригаді ВЧ НОМЕР_1 , потім в АДРЕСА_3 у ВЧ НОМЕР_2 , а в подальшому був переведений у м. Сімферополь до ВЧ НОМЕР_2 , де і проходив службу до анексії АР Крим. 12 листопада 2008 року йому було надано службове житло за адресою: АДРЕСА_1 і був наданий Ордер на житлове приміщення № 64. З того часу він почав проживати у вказаній квартирі. В лютому 2014 року під час окупації АР Криму в військовій частині, в якій знаходилось все Управління військ берегової та територіальної обороні командиром частини на той час був командуючий контр-адмірал ОСОБА_6 , а начальником управління був генерал-майор ОСОБА_7 . Під час окупації він з сім`єю був виведений з території АР Крим квітня 2014 року до м. Южний Одеської області. З того часу проживав спочатку у м. Южному, а в подальшому переїхали до м. Одеси. 24 жовтня 2014 року в м. Одесі він отримав свідоцтво про право власності на житло, згідно до якого було посвідчено, що квартира, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , приватизована згідно з Постановою Кабінету Міністроів України від 10 вересня 2014 року № 424 «Про затвердження порядку приватизації військовослужбовцями військових формувань та правоохоронних органів України жилих приміщень, розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя» відповідно до ч. 3 ст. 15 Закону України «про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України». Свідоцтво видане згідно з розпорядженням від 24.10.2014 № 40, зареєстровано і записано у реєстрову книгу № 308-49. Не маючи доступ до свого житла, з того часу у його квартирі проживала знайома ОСОБА_8 , щоб за квартирою був нагляд. 22 червня 2017 року до його квартири прийшли військові, представники ЗС РФ, місцевої поліції та невідомі особи (працівники ФСБ), які не представляючи ніяких документів, нікого не попереджаючи, зламали та замінили замки вхідних дверей до квартири та винесли майно ОСОБА_9 , завантажили на військовий автомобіль днз 0604АО 21 регіон, який належить до МО РФ. Світлані речі в подальшому віддали. А наступної доби його дружина ОСОБА_10 приїхала до квартири, де двері квартири були зачиненні і опечатані. Ганна на сходах будинку їх поверху зустрілась з невідомим чоловіком, який назвався ОСОБА_11 і попередив, що він буде мешкати в їх квартирі. Згодом через три доби той чоловік і заїхав до їх квартири зі своєю сім`єю. На заяви ОСОБА_12 місцева влада ніяк не реагувала і усюди були відмови. При цьому викликалась навіть поліція, однак вони нічого не реєстрували.

Згідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 119500165 від 03.04.2018 квартира, об`єкт житлової нерухомості загальною площею 51,5 кв.м., житлова площа 27,1 кв.м., 2-кімнатна квартира за адресою: АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_5 .

Відповідно до ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій.

Враховуючи, що квартира, об`єкт житлової нерухомості загальною плошею 51,5 кв.м., житлова площа 27,1 кв.м., 2-кімнатна квартира за адресою: АДРЕСА_1 , які знаходиться на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за адресою: АДРЕСА_1 є об`єктом злочину, відповідає критеріям, визначеним у ст. 98 ч. 1, п. 1 ч. 2, ч. 3 ст. 170 КПК України, що дає підстави для накладення арешту, шляхом заборони її відчуження та розпорядження.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розсування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі та документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Згідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» від 15.04.2014 та роз`яснювального листа Генеральної прокуратури України № 14/2/2-67-14741 від 02.10.2014 на тимчасово окупованій території неможливо проводити слідчі (розшукові) дії та оперативно-розшукові заходи.

З метою повного, всебічного, та неупередженого дослідження всіх обставин справи є доцільне накладення арешту на вищевказане майно, що в свою чергу обумовлено метою збереження майна, як доказу у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 170-173 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ГУНП в Автономній республіці Крим та м. Севастополі ОСОБА_4 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на майно із забороною відчуження та розпорядження на об`єкт житлової нерухомості, 2-кімнатна квартира загальною площею 51,5 кв.м., житлова площа 27,1 кв.м.; що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_5 .

Ухвалу допустити до негайного виконання.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

06.04.2018

Джерело: ЄДРСР 73235336
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку