open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

19 січня 2018 року Справа № П/811/100/17,,

Кіровоградський окружний адміністративний суд, у складі судді Хилько Л.І., розглянув у порядку письмового провадження заяву представника позивача про внесення виправлень до судового рішення та до виконавчого листа у справі за позовом Фермерського господарства "ЛУЧ" до Кіровоградської ОДПІ Головного управління ДФС у Кіровоградській області про скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

11.01.2018 року до суду надійшла заява представника ФГ "ЛУЧ" (заявника), згідно якої просить внести виправлення в постанову Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.03.2017 р. та у виданий на її примусове виконання виконавчий лист від 24.07.2017 року, змінивши найменування відповідача (боржника) з Кіровоградської на Кропивницьку ОДПІ.

Ухвалою від 12.01.2018 року заяву призначено до розгляду у судовому засіданні з повідомленням сторін (а.с.1).

Представники сторін у судове засідання не з'явилися, що у відповідності до ст.ст.253 та 374 КАС України не перешкоджає розгляду заяви.

Так, розглянувши заяву про внесення виправлень до судового рішення і до виконавчого листа, суд зазначає наступне.

Як вбачається із електронних копій процесуальних документів у справі П/811/100/17, розміщених в автоматизованій системі документообігу суду, відповідачем у даній справі є Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Кіровоградській області, яка утворена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 311 "Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів". Державна реєстрація його юридичної особи проведена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 10.11.2014 р. (код 39484073).

В подальшому, згідно до Закону України від 09 квітня 2015 року № 317-УІІІ "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 941 "Про перейменування деяких територіальних органів Державної фіскальної служби", наказу ДФС України від 25.01.2017 №39 «Про перейменування деяких територіальних органів ДФС», та керуючись Порядком здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 року № 1074 (зі змінами) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено записи щодо перейменування Кіровоградської ОДПІ Головного управління ДФС у Кіровоградській області на Кропивницьку ОДПІ Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Так, державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи щодо зміни повного найменування проведена 21.02.2017 року, про що свідчать відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до статті 10 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" якщо документи та відомості, що підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, внесені до нього, такі документи та відомості вважаються достовірними і можуть бути використані у спорі з третьою особою.

Відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, використовуються для ідентифікації юридичної особи або її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, фізичної особи - підприємця, у тому числі під час провадження ними господарської діяльності та відкриття рахунків у банках та інших фінансових установах.

Отже, з 21.02.2017 р. правильним найменуванням відповідача у справі є Кропивницька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Кіровоградській області.

Наведені обставини свідчать, що відповідач не вибував зі спірних правовідносин (внаслідок його реорганізації чи ліквідації), продовжує існувати в тій же організаційно-правовій формі, під тим же ідентифікаційним кодом 39484073, проте під час розгляду справи у суді першої інстанції змінив своє найменування.

Між тим, у постанові Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.03.2017 року та виданому 24.07.2014 р. на її виконання виконавчому листі вказано попереднє найменування відповідача, чим допущено описку.

Згідно до ч.1 ст.253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Відповідно до ч. 1 ст. 374 КАС України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

За правилами ч. 1 ст. 4 Закону України "Про виконавче провадження", у виконавчому документі зазначаються, в т.ч.: повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи.

Таким чином суд встановив, що у постанові Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21.03.2017 р. та виконавчому листі від 24.07.2017 р., виданому на її виконання, помилково вказано попереднє найменування відповідача.

Враховуючи вищевказане, керуючись ст.ст. 49, 253, 374 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача - задовольнити.

Виправити описку в постанові Кіровоградського окружного адміністративного суду від 21 березня 2017 року та у виданому на її примусове виконання виконавчому листі від 24 липня 2017 року, змінивши найменування відповідача (боржника) з Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області на Кропивницьку об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Кіровоградській області (код: 39484073).

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст.ст.256, 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або справа розглянута в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали. Якщо повний текст ухвали не було вручено у день його проголошення або складення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Л.І. Хилько

Джерело: ЄДРСР 71763485
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку