open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ун. № 759/887/18

пр. № 2-о/759/195/18

24 січня 2018 рокуСвятошинський районний суд міста Києва в складі головуючого - судді Величко Т.О., при секретарі Забелі А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу у порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Святошинський районний у м. Києві Відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у м. Києві про встановлення факту народження,-

В С Т А Н О В И В:

Заявник у справі звернувся до суду із заявою про встановлення факту народження, що має юридичне значення посилаючись не те, що є дідусем ОСОБА_2, яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Севастополь свідоцтво про народження НОМЕР_1, видане відділом ЗАГС Гагарінського району м. Севастополя Управління ЗАГС м. Севастополя на підставі актового запису №1541 від 23.11.2017. Відповідно до відмови у проведенні державної реєстрації народження видана Святошинський районний у м. Києві Відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у м. Києві від 23.01.2018 року №252/16.10-54, зазначено, що пред'явлено документ, форма якого не відповідає формі, визначеній наказом Міністерства охорони здоров'я України від 08.08.2006 №545 «Про впорядкування ведення медичної документації, яка засвідчує випадки народження і смерті».

Заявник зазначив, що отримати свідоцтво про народження у відділі державної реєстрації актів цивільного стану неможливо, оскільки факт народження відбувся на тимчасово окупованій території України, на якій неможливо отримати медичний документ, що може бути прийнято відділом державної реєстрації актів цивільного стану для здійснення реєстрації народження..

В судове засідання заявник не з'явилася.

Зацікавлена особа у судове засідання не з»явилась.

Суд, з'ясувавши обставини справи та дослідивши докази встановив наступне.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 є дідусем ОСОБА_2, яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Севастополь свідоцтво про народження НОМЕР_1, видане відділом ЗАГС Гагарінського району м. Севастополя Управління ЗАГС м. Севастополя на підставі актового запису №1541 від 23.11.2017.

Судом встановлено, що батьками ОСОБА_2 є ОСОБА_3 та ОСОБА_4.

Судом встановлено, що відповідно до відмови у проведенні державної реєстрації народження видана Святошинський районний у м. Києві Відділ державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у м. Києві від 23.01.2018 року №252/16.10-54, зазначено, що пред'явлено документ, форма якого не відповідає формі, визначеній наказом Міністерства охорони здоров'я України від 08.08.2006 №545 «Про впорядкування ведення медичної документації, яка засвідчує випадки народження і смерті».

Судом встановлено, що отримати свідоцтво про народження у відділі державної реєстрації актів цивільного стану неможливо, оскільки факт народження відбувся на тимчасово окупованій території України, на якій неможливо отримати медичний документ, що може бути прийнято відділом державної реєстрації актів цивільного стану для здійснення реєстрації народження.

Відповідно до ч.1 ст.317 ЦПК України заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами їх представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника.

Відповідно до роз'яснень, наведених у п. 13 Постанови Пленуму Верховного суду України №5 від 31.03.1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», Заяви про встановлення факту смерті особи в певний час (п. 7 ст. 273 ЦПК) приймаються до провадження суду і розглядаються за умови подання заявниками документів про відмову органів реєстрації актів громадянського стану в реєстрації події смерті. Заявник зобов'язаний обгрунтувати свою заяву посиланнями на докази, що достовірно свідчать про смерть особи у певний час і за певних обставин.

Згідно п.10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 року відповідно до ст. 273 ЦПК України( 1963р) суди можуть встановлювати факти реєстрації усиновлення ( удочеріння), шлюбу, розірвання шлюбу, народження і смерті, якщо в органах РАГС не зберігся відповідний запис чи відмовлено в його відновленні або ж він може бути відновлений лише на підставі рішення суду про встановлення факту реєстрації акту громадянського стану. Тобто факт смерті може бути встановлений в порядку особливого провадження за умови наявності у минулому актового запису.

На підставі вищевикладеного, встановлених у судовому засіданні обставин справи суд дійшов висновку про задоволення заяви.

На підставі наведеного, ст. ст. 4-13, 77-84, 259, 260, 264-266, 269, 317 ЦПК , суд,

В И Р І Ш И В:

Заяву задовольнити.

Встановити юридичний факт народження дитини ОСОБА_2, жіночої статті, ІНФОРМАЦІЯ_1 у м. Севастополь, АР Крим, Україна, а також встановити дані про її батьків: Батько - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин України, мати - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянка України.

Рішення може бути оскаржено безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з часу його проголошення.

Суддя: Т.О. Величко

Джерело: ЄДРСР 71755717
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку