open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 544/1233/17

2/544/85/2018

Номер рядка звіту 38

У Х В А Л А

17 січня 2018 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Нагорної Н. В.,

за участю секретаря Киричевської В. М.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пирятин Полтавської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Чорнухинської державної нотаріальної контори Полтавської області та ОСОБА_3 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним та скасування державної реєстрації права,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним та скасування державної реєстрації права. Підготовче судове засідання по справі призначено на 12.01.2018.

12 січня 2018 року до канцелярії суду від представника позивача - ОСОБА_4 надійшла письмова заява про закриття провадження у справі з підстав відсутності предмету спору, у зв’язку з тим, що 10 січня 2018 року державним нотаріусом Чорнухинської державної нотаріальної контори Полтавської області оскаржуване свідоцтво про право на спадщину скасоване у відповідності до ст. 1300 ЦК України та видано нові у відповідних частках обом спадкодавцям. Окрім цього, представник позивача просив вирішити питання про повернення судового збору з державного бюджету.

Згідно п.2 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Суд, розглянувши заяву представника позивача - ОСОБА_4 про закриття провадження у справі з підстав відсутності предмету спору, вважає за необхідне її задовольнити та закрити провадження у справі.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв’язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом).

Керуючись ст. 200, 255, 258-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Чорнухинської державної нотаріальної контори Полтавської області та ОСОБА_3 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, визнання свідоцтва про право на спадщину недійсним та скасування державної реєстрації права – закрити.

Повернути ОСОБА_1 сплачений нею судовий збір в сумі 320 гривень.

Зобов’язати управління Державної казначейської служби України у Пирятинському районі повернути ОСОБА_1 (адреса проживання ІНФОРМАЦІЯ_1) сплачений нею судовий збір у розмірі 320 (триста двадцять) гривень згідно квитанції № 2Р0229 від 02.08.2017 (отримувач: УДКСУ у Пирятинському районі, код отримувача 37958534, банк отримувача: ГУДКСУ у Полтавській області, код банку отримувача 831019, призначення платежу: СУДОВИЙ ЗБ_Р оплата від 02.08.2017 Від ОСОБА_1 В.)

Повернути ОСОБА_1 сплачений нею судовий збір в сумі 640 гривень.

Зобов’язати управління Державної казначейської служби України у Пирятинському районі повернути ОСОБА_1 (адреса проживання ІНФОРМАЦІЯ_1) сплачений нею судовий збір у розмірі 640 (шістсот сорок) гривень згідно квитанції № 2Р0230 від 02.08.2017 (отримувач: УДКСУ у Пирятинському районі, код отримувача 37958534, банк отримувача: ГУДКСУ у Полтавській області, код банку отримувача 831019, призначення платежу: СУДОВИЙ ЗБ_Р оплата від 02.08.2017 Від ОСОБА_1 В.)

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Полтавської області через Пирятинський районний суд Полтавської області протягом п'ятнадцяти днів з моменту її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного розгляду.

Суддя Н. В. Нагорна

Джерело: ЄДРСР 71753375
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку