open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 640/5404/17

н/п 2/640/226/18

ОКРЕМА УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" січня 2018 р.

Київський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді Нев'ядомського Д.В.

при секретарі Коломойцеві М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкова цивільну справу за позовом Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради в інтересах малолітньої дитини: ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,ОСОБА_3 про відібрання дитини від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду перебувала справа за позовом Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради звернулося до суду в інтересах малолітньої дитини: ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,ОСОБА_3 про відібрання дитини від батьків без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

Рішенням Київського районного суду від 16 січня 2018 року позовні вимоги Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради були задоволені в повному обсязі, рішення не набуло чинності.

В ході проведення судового засідання 06 грудня 2017 року, під час допиту малолітнього свідка ОСОБА_1 у присутності психолога та законного представника, дитина пояснила, що хоче додому, відносини із іншими дітьми, що перебувають у дитячому закладі в неї не складаються, ОСОБА_1 декілька разів була заражена вошами та їй вибили зуб.

Відповідно до ч.1 ст. 262 ЦПК України Суд, виявивши при вирішенні спору порушення законодавства або недоліки в діяльності юридичної особи, державних чи інших органів, інших осіб, постановляє окрему ухвалу, незалежно від того, чи є вони учасниками процесу.

Окрема ухвала надсилається відповідним юридичним та фізичним особам, державним та іншим органам, посадовим особам, які за своїми повноваженнями повинні усунути виявлені судом недоліки чи порушення чи запобігти їх повторенню, що визначено п. 6 ст. 262 ЦПК України.

Відповідно до ст.3 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Основними засадами державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб із їх числа є: створення належних умов для їх фізичного, інтелектуального і духовного розвитку, підготовки дітей до самостійного життя;забезпечення права на здоровий розвиток;забезпечення соціально-правових гарантій;створення умов для надання психологічної, медичної та педагогічної допомоги; формування системи соціальної адаптації.

З огляду на встановлені в судовому засіданні обставини, суд вважає за необхідне, з урахуванням вимог ст. 262 ЦПК України, про виявлені порушення довести до відома керівника КЗ соціального захисту для дітей«Центр соціально - психологічної реабілітації дітей» міста Харкова» для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, які стали наслідком всупереч ст.3 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» неналежних умов тимчасового влаштування до КЗ соціального захисту дл ядітей «Центр соціально - психологічної реабілітації дітей» міста Харкова» малолітньої ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1.

Керуючись ст. 262 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Довести до відома керівника КЗ соціального захисту для дітей«Центр соціально - психологічної реабілітації дітей» міста Харкова» про виявлені недоліки в роботі КЗ соціального захисту для дітей«Центр соціально - психологічної реабілітації дітей» міста Харкова» для вжиття відповідних заходів щодо усунення причин та умов виявлених порушень.

Про прийняті міри необхідно повідомити Київський районний суд м.Харкова на протязі одного місяця з дня отримання копії окремої ухвали.

Окрема ухвала може бути оскаржена особами, інтересів яких вона стосується.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Д.В. Нев»ядомський

Джерело: ЄДРСР 71742955
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку