open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №345/4152/17

Провадження № 2/345/198/2018

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.01.2018 року м.Калуш

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Кардаш О.І.

при секретарі Боднар Н.Ю.

розглянувши у відкритому заочному судовому засіданні в залі суду в м. Калуші цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 та в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням ,

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 про визнання її такою, що втратила право на користування житловим приміщенням з зняттям її з реєстрації місця проживання, а саме: квартири АДРЕСА_1, посилаючись на те, що вона є власником вказаної квартири на підставі договору дарування від 28.08.2017 року, укладеного між ним та відповідачкою по справі та її членами сім»ї, співвласниками вказаної квартири, ОСОБА_4, ОСОБА_5 Після відчуження вказаної квартири з серпня 2017 року ОСОБА_3 з членами своєї смі»ї в даній квартирі не проживають, участі в утриманні квартири не беруть, однак ОСОБА_3 самостійно не знялась з реєстрації місця проживання. На даний час місцезнаходження та фактичне місце проживання є Канада, а тому просить суд визнати її такою, що втратила право на користування житловим приміщенням з зняттям її з реєстрації місця проживання.

Позивач в судове засідання надав заяву про слухання справи у його відсутності, позов підтримав та просить їх задовольнити, не заперечує проти заочного розгляду справи.

Відповідач в судове засідання не з’явився з невідомих для суду причин, хоча про час і місце розгляду справи повідомлявся в установленому законом порядку. Зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.280 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Зі ст. 321 ЦК України вбачається, що право власності є непорушним і ніхто не може бути протиправно бути позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Статтею 391 ЦК України встановлено, що власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

У відповідності ст.ст.71, 163 ЖК України жиле приміщення при тимчасовій відсутності наймача зберігається протягом шести місяців.

Встановлено, що згідно довідки Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Калуської міської ради від 23.11.2017 року за № 41146, ОСОБА_3 зареєстрована в ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.7), та зазначена як колишній власник. 28 серпня 2017 року між позивачем та відповідачкою ОСОБА_3 і її членами сім»ї ОСОБА_4, ОСОБА_5 було укладено договір дарування квартири №16 по Пушкіна, 13Б що в м.Калуш, який нотаріально посвідчений (а.с.5-6). Даний факт підтверджується також Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності за № 95618154 від 28.08.2017 року сформованого приватним нотаріусом ОСОБА_6 Калуського міського нотаріального округу (а.с.4).

За таких обставин, суд приходить до висновку, що в судовому засіданні зібраними по справі доказами доведено, що відповідачка не проживає у ІНФОРМАЦІЯ_2, участі в утриманні квартири не бере, самостійно не знімається з реєстрації місця проживання понад шість місяців.

Таким чином позовні вимоги є підставними та підлягають до задоволення.

На підставі викладеного ст.71, 72, 163 ЖК України, ст.ст. 319,321,291 ЦК України та керуючись ст.ст. 259, 263-265, 280-282 ЦПК України, суд,

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати ОСОБА_3 такою, що втратила право на користування житловим приміщенням - квартирою №16 по вул. Пушкіна, 13 Б в м. Калуші Івано-Франківської області.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Івано-Франківської області, шляхом подачі через Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області апеляційної скарги на рішення суду протягом тридцяти днів з дня його складення. Учасник справи, якому рішення не були вручені у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому рішення суду.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом вищевказаних строків не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ:

Джерело: ЄДРСР 71740817
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку