open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області

__________________________________________________________________________________________________________________________

10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" січня 2018 р. Справа № 906/391/17

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Терлецької-Байдюк Н.Я.

розглянувши клопотання: Фірма "Сіпвуд" ("SIPWOOD") про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 906/391/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Амбервуд" (м. Житомир)

до 1) Фізичної особи-підприємця Шелудченка Сергія Леонідовича (м. Житомир)

2) Фірми "Сіпвуд" ("SIPWOOD") (Алакуас (Валенсія, Іспанія)

про стягнення 128899,50 євро (за курсом НБУ 3741952,00 грн.)

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Амбервуд" звернулося до суду з позовом до Фізичної особи - підприємця Шелудченка Сергія Леонідовича та Фірми "Сіпвуд" (Іспанія) про стягнення заборгованості за Контрактом №11/08 від 11.08.2016 в сумі 128899,50 Євро, що еквівалентно 3741952,00грн.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 11.01.2018 розгляд справи відкладено на 01.02.2018. Для розгляду клопотання відповідача-2 (Фірма "Сіпвуд") про призначення у справі судової почеркознавчої експертизи зобов"язано останнього забезпечити явку в судове засідання керівника Фірми "Сіпвуд" ("SIPWOOD") ОСОБА_2 з метою відібрання зразків підпису. Також задоволено клопотання представників відповідача-2 (Фірма "Сіпвуд") стосовно обов'язкової явки в судове засідання відповідача-1. Явку представників сторін визнано обов'язковою.

22.01.2018 до Господарського суду Житомирської області від представника відповідача-2 надійшло клопотання про участь директора фірми "Сіпвуд" ОСОБА_2 та інших представників відповідача-2 по справі №906/391/17 у судовому засіданні, яке призначене на 01 лютого 2018 року о 11 год. 00 хв., в режимі відеоконференції.

Зазначеним клопотанням позивач просить визначити Господарський суд Львівської області, як суд, відповідальний за проведення відеоконференції під час судового засідання у справі № 906/391/17.

Згідно ч. 5 ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Проаналізувавши вимоги закону, суд констатує, що необхідність здійснення відеоконференції визначається з урахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров'я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов'язковою.

На обгрунтування клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції представник відповідача-2 вказує, що директор фірми "Сіпвуд" - ОСОБА_2 може прибути для участі у судовому засіданні до Господарського суду Львівської області, проте не зазначає причину неможливості його прибуття до Господарського суду Житомирської області.

Враховуючи обставини справи, зокрема, необхідність відібрання саме в судовому засіданні зразків підпису директора фірми "Сіпвуд" - ОСОБА_2 з метою призначення судової почеркознавчої експертизи, та вимоги ухвали суду від 11.01.2018, якою явку представників сторін визнано обов`язковою, суд приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання про забезпечення участі представників відповідача-2 у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 197, 234 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника Фірми "Сіпвуд" ("SIPWOOD") про участь у судовому засіданні, яке відбудеться 01 лютого 2018 року, у справі № 906/391/17, в режимі відеоконференції - відмовити.

Суддя Терлецька-Байдюк Н.Я.

Друк . :

1 - в справу

2 - заявнику (рек. з повід.)

Джерело: ЄДРСР 71736944
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку