open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 589/4504/17

Провадження № 1-кс/589/1283/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2017 року

Слідчий суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шостка клопотання в.о начальника установи- начальника арештного дому державної установи «Шосткинська виправна колонія (№ 66)» ОСОБА_3 про конфіскацію вилученого у засудженого ОСОБА_4 мобільного телефону «Samsung SGH-X210» (imei НОМЕР_1 /) без батареї живлення та задньої кришки,-

ВСТАНОВИВ:

15.11.2017 до слідчого судді Шосткинського міськрайонного суду Сумської області надійшло вищевказане клопотання, яке мотивоване вилученням 19.09.2017 мобільного телефону «Samsung SGH-X210» у засудженого ОСОБА_4 .

В судове засідання прокурор не з`явився, через канцелярію суду надав заяву про розгляд клопотання без його участі, також в цій заяві зазначив, що клопотання підтримує.

Представник ДУ «Шосткинська виправна колонія (№ 66)» у судове засідання не прибув, надав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі.

Засуджений ОСОБА_4 також надав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з протоколом №47 від 19.09.2017 у засудженого ОСОБА_4 , був вилучений мобільний телефон «Samsung SGH-X210» (imei НОМЕР_1 /) без батареї живлення та задньої кришки, який на даний час зберігається в адміністрації ШВК № 66.

По даному факту було проведено оперативно розшукові заходи, в ході яких встановлено, що даний забороний предмет 18.08.2017 року о 21 год. 09 хв., засудженому ОСОБА_4 перекинув через основну огорожу знайомий з міста Шостка, особу якого встановити не вдалося. Наведене підтверджується і іншими матеріалами клопотання.

Відповідно до Розділу ІІІ Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Міністерства юстиції України 29.12.2014 р. № 2186/5 засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії за переліком предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено.

Згідно з Переліком предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 29.12.2014 № 2186/5, мобільний телефон є предметом забороненим до зберігання і використання засудженими (крім засуджених, які тримаються у виправних центрах).

Приписами ч. 7 ст. 102 КВК України також встановлено, що зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого.

Приймаючи до уваги викладене, а також враховуючи, що вилучений у засудженого ОСОБА_4 мобільний телефон «Samsung SGH-X210» (imei НОМЕР_1 /) без батареї живлення та задньої кришки є забороненим до використання предметом і йому на праві власності не належать, суд вважає, що є достатні підстави для конфіскації цього майна, яке було вилучено у засудженого, в дохід держави.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ч.ч. 6, 7 ст.102, ч. 4 ст.107 КВК України, ст.ст. 370, 372, 539 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Вилучений у засудженого ОСОБА_4 мобільний телефон «Samsung SGH-X210» (imei НОМЕР_1 ) без батареї живлення та задньої кришки, який зберігається в адміністрації державної установи «Шосткинська виправна колонія (№66)» за адресою: вул. І.Скоропадського, 57А в с. Гамаліївка Шосткинського району Сумської області, 41132 - конфіскувати.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції через Шосткинський міськрайонний суд Сумської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 71258653
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку