open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-кс/225/1158/2017

Справа № 225/6774/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2017 року м. Торецьк

Слідчий суддя Дзержинського міського суду Донецької області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань клопотання слідчого Торецького відділення поліції Бахмутського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області про надання тимчасового доступу до речей і документів, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017051660000226 від 12 грудня 2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

18.12.2017 року до суду звернувся слідчий Торецького відділення поліції Бахмутського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до документів, що зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 та їх долучення до матеріалів кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42017051660000226 від 12.12.2017 року.

В доведеність клопотання зазначив, що У провадженні ІНФОРМАЦІЯ_2 знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42017051660000226 від «12» грудня 2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України.

За матеріалами контролюючих органів встановлено, що на протязі 2011- 2016 р.р. інспектор ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 своїми діями сприяла, шляхом усунення перешкод, вчиненню злочину розтраті бюджетних коштів, іншим співучасникам, а саме директору ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_5 та головному бухгалтеру ОСОБА_6 . Також встановлено що ОСОБА_4 в ІНФОРМАЦІЯ_5 власноруч складала, підписувала та надавала звіти про прийнятих працівників форми №5-ПН з неправдивими відомостями. В звітах остання зазначала, що в установі ДНЦ №2 вакантні посади відсутні. Фактично за період з 2011 року по 2016 рік в ІНФОРМАЦІЯ_4 в наявності було від 4 до 7 вакантних посад. На підставі вказаних звітів з неправдивими відомостями, центр зайнятості не виконував свої обов`язки по працевлаштуванню громадян на фактично вакантні посади в ІНФОРМАЦІЯ_4 . У зв`язку з чим, на протязі вказаного періоду часу в ДНЦ №2 від 4 до 7 посад постійно були вакантні, що дало можливість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 незаконно, безпідставно в кошториси, розрахунки до кошторисів, плани асигнувань в супереч постанові Кабінету міністрів України №78 від 31.01.2001 року, постанові Кабінету міністрів України №228 від 28.02.2002 року, вносити кошти - планування надбавки за вислугу років на вакантні посади. Після затвердження кошторисів та виділення коштів на надбавку за вислугу років на вакантні посади директор ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_5 та головний бухгалтер ОСОБА_6 штучно створювали економію фонду заробітної плати. В подальшому з коштів штучно створеної економії, нараховували та виплачували собі особисто та іншим працівникам ІНФОРМАЦІЯ_4 , в тому числі ОСОБА_4 премії, скоївши при цьому розтрату бюджетних коштів.

Вказане кримінальне провадження розпочато 12.12.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК на підставі матеріалів контролюючих органів, щодо встановлення факту службового підроблення та розтрати бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб, а саме посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Під час розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що в ІНФОРМАЦІЯ_1 знаходяться оригінали документів, а саме: особова справа ОСОБА_4 , наказ про прийняття на роботу (посаду), наказ про звільнення, посадова інструкція ОСОБА_4 , протоколи, накази, розпорядження, довідки, інші документи, складені, підписані ОСОБА_4 .

Відповідно до безкоштовного запиту ІНФОРМАЦІЯ_7 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ), матеріалів провадження, розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Вважає, що інформація по документам, а саме: особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 , які зберігаються в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташований за адресою: АДРЕСА_1 мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та проведення почеркознавчої експертизи.

Слідчий ОСОБА_3 до судового засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, просив задовольнити клопотання.

Прокурор ОСОБА_7 до судового засідання не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності, просив задовольнити клопотання.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_8 до судового засідання не з`явився, про місце та час розгялуд клопотання повідомлявся належно.

Вивчивши матеріали клопотання, суд приходить до наступних висновків.

В провадженні слідчого Торецького відділення поліції Бахмутського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області знаходиться кримінальне провадження, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017051660000226 від 12 грудня 2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.4 ст.191 КК України

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в вилученні документів, а саме: особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 , які зберігаються в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташований за адресою: АДРЕСА_1 мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та проведення почеркознавчої експертизи.

Виходячи з того, що слідчим в судовому засіданні доведено можливість використання, як доказів в кримінальному провадженні відомостей, що містяться в у зазначених документах, що знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , отже має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, при цьому документи не містять охоронювану законом таємницю, то приходжу до висновку, що слідчому необхідно надати тимчасовий доступ до документів, що містять вказану інформацію.

Крім цього, вважаю за необхідне дати розпорядження про надання можливості вилучити в ІНФОРМАЦІЯ_1 документів - особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 , які зберігаються в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташований за адресою: АДРЕСА_1 , так як слідчим доведено, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до такої інформації.

Керуючись ст.ст.159-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому СВ Торецького ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 та (або) іншому слідчому чи працівникам оперативного підрозділу за його дорученням до документів, що зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 , та їх долучення до матеріалів кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером 42017051660000226 від 12.12.2017року.

Зобов`язати директора ІНФОРМАЦІЯ_8 надати доступ до документів з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме: особової справи ОСОБА_4 , наказу про прийняття її на роботу (посаду), наказу про звільнення, посадової інструкції ОСОБА_4 , протоколів, наказів, розпоряджень, довідок, інших документів, складених, підписані ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали до 19 січня 2018 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Копію постанови направити до Торецького ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 71130381
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку