open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 565/64/17

У Х В А Л А

12 грудня 2017 року

м. Київ

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Мазур Л.М.,

розглянувши заяву ОСОБА_2 провиправлення описки в ухвалі судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 червня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_2 до публічного акціонерного товариства «Сбербанк» про визнання недійсними умов договору, що обмежують права споживача,

в с т а н о в и л а :

Відповідно до п. 6 розд. XII«Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 02 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ діє в межах повноважень, визначених процесуальним законом, до початку роботи Верховного Суду та до набрання чинності відповідним процесуальним законодавством, що регулює порядок розгляду справ Верховним Судом.

У зв'язку з цим заява підлягає розгляду в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України від 18 березня 2004 року.

У травні 2017 року на розгляд до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від ОСОБА_2 надійшла касаційна скарга, яка відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями була передана ОСОБА_3

Ухвалою судді Ступак О.В. від 26 червня 2017 року відмовлено ОСОБА_2 у відкритті касаційною провадження у вказаній справі з підстав, встановлених п. 5 ч. 4 ст. 328 ЦПК України.

У грудні 2017 року ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про виправлення описки, допущеної під час постановлення ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 червня 2017 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями вказана заява передана на розгляд судді судді Мазур Л.М.

Як вбачається із матеріалів касаційного провадження, при виготовленні ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 червня 2017 року була допущена описка, а саме: помилково зазначено про оскарження ОСОБА_2, зокрема, ухвали апеляційного суду «Кіровоградської області» від 29 березня 2017 року замість правильного ухвали апеляційного суду «Рівненської області» від 29 березня 2017 року.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 219 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

З огляду на викладене, клопотання ОСОБА_2 підлягає задоволенню, а допущена в ухвалі Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 червня 2017 року описка виправленню.

Керуючись ст. 219 ЦПК України,

у х в а л и л а:

Виправити допущену описку у вступній, описовій та резолютивній частинах ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 червня 2017 року, правильно зазначивши про оскарження ОСОБА_2 ухвали апеляційного суду «Рівненської області» від 29 березня 2017 року» замість помилково вказаного ухвали апеляційного суду «Кіровоградської області» від 29 березня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вищого спеціалізованого

суду України з розгляду

цивільних і кримінальних справ Л.М.Мазур

Джерело: ЄДРСР 70985554
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку