open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 570/1561/17

номер провадження 1-в/570/181/2017

У Х В А Л А

іменем України

10 листопада 2017 року м.Рівне

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області ОСОБА_1 ,

в порядку підготовки до розгляду клопотання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання засудженого

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 25.03.2013 року Галицьким районним судом м. Львова за ст.186 ч. 3, 187 ч. 2, 304 ч. 1, 70 КК України на 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна; 08.02.2016 року ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області зараховано в строк основного покарання термін попереднього ув`язнення з 19.10.2012 року по 23.06.2013 року, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі; 22.04.2016 року ухвалою Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області замінено на обмеження волі невідбуту частину строку покарання, 2 роки 9місяців 23 дні,

в с т а н о в и в:

До Рівненського районного суду Рівненської областінадійшло клопотання засудженого проумовно-дострокове звільнення від відбування покарання, просив судовий розгляд проводити без його участі.

За змістом нормст. 81 КК Українидо осіб, що відбувають покарання у виді виправних робіт, службових обмежень для військовослужбовців, обмеження волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або позбавлення волі, може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання за умови, що вони сумлінною поведінкою і ставленням до праці довели своє виправлення і відбули визначений законом термін покарання, який за вчинення умисного тяжкого злочину не може бути менше двох третин призначеного строку покарання.

Загальний порядок вирішення судом питань, пов`язаних із виконанням вироку передбаченийст. 539 КПК України, за частиною першою якої до числа суб`єктів звернення до суду з означених питань віднесено засудженого. Водночас спеціальними нормамиКВК Українивизначено порядок дострокового звільнення засуджених від відбування покарання. Так, зокрема,статтею 107 цього Кодексу передбачено, що засуджені, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, мають право в порядку, встановленому цим Кодексом і нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України звертатися до адміністрації з проханням внести подання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання чи щодо заміни невідбутої частини покарання більш м`яким покаранням. Незважаючи на відсутність такого звернення, частина третястатті 154 КВК Українизобов`язує адміністрацію установи виконання покарань після відбуття засудженим установленоїКК Україничастини строку покарання зобов`язана в місячний термін розглянути питання щодо можливості представлення його до умовно-дострокового звільнення від відбування покарання або до заміни невідбутої частини покарання більш м`яким.

Таким чином, законом урегульовано порядок, за яким питання щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання має попередньо вирішуватися адміністрацією установи виконання покарань та визначено механізм запобігання порушень прав засуджених з боку адміністрації.

Отже, засуджений вправі звернутися до суду з клопотанням з питань виконання покарання, що не вимагають передбаченої законом досудової підготовки, яка в даному випадку відповідно до ч. 2ст. 25 КВК Українита п. 4 Положення про спостережні комісії, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429включає погодження умовно-дострокового звільнення від відбування покарання спостережною радою при виконавчому комітеті міської ради. Вирішення цього питання без згоди спостережної ради означає позбавлення громадянського суспільства права на урахування його думки щодо можливості ресоціалізації конкретного засудженого в певний час.

З урахуванням наведеного заява засудженого підлягає до залишення без розгляду та повернення засудженому.

Керуючись ст. ст.538,539, КПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання засудженого ОСОБА_2 про умовно-дострокове звільнення його від відбування покарання залишити без розгляду та повернути засудженому.

На ухвалу суду протягом семи діб з дня її оголошення прокурор, засуджений вправі подати апеляції до Апеляційного суду Рівненської області через Рівненський районний суд Рівненської області.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70980241
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку