open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
09.10.2017

Справа 431/4679/17

Провадження 2-о/431/1176/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2017 року Старобільський районний суд Луганської області

у складі головуючого судді Озерова В.О.,

за участю секретаря Дубініній О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Старобільську Луганської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа Старобільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області про встановлення факту народження дитини,

встановив:

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту народження дитини.

В обґрунтування заяви заявник посилається на те, що 28 вересня 2017року в м. Свердловськ вона народила дівчинку, на підтвердження даного факту їй було видано медичне свідоцтво про народження, яке не є дійсним на території України. Отримати законне свідоцтво про народження в м. Свердловськ неможливо, оскільки згідно Додатку 1 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2015 року № 1085 місто відноситься до населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Факт народження дитини підтверджується медичним свідоцтвом про народження № 425 від 28 вересня 2017 року видане Свердловською центральною міською багатопрофільною лікарнею. Відповідно до ст. 133 СК України, якщо дитина народилась у подружжя, дружина записується матір’ю, а чоловік – батьком дитини. Дитину вона народила перебуваючи у шлюбі з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1. Відповідно до ч. 1 ст. 145 СК України прізвище дитини визначається за прізвищем батьків, тобто прізвище дитини ОСОБА_2. Відповідно до ч.1 ст. 146 СК України, ім’я дитини визначається за згодою батьків, вони з чоловіком дійшли згоди щодо надання власного імені дитини ОСОБА_3. Відповідно до ч.1 ст. 147 СК України, по-батькові дитини визначається за іменем батька, тобто по-батькові дитина Іванівна. Встановлення факту народження дитини необхідно для отримання свідоцтва про народження, виданого державним органом державної реєстрації актів цивільного стану України. Тому, просить суд встановити факт народження ОСОБА_3, яка народилась 28 вересня 2017 року на тимчасово окупованій території України в м. Свердловськ Луганської області, Україна. Батьками дитини є: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянин України, зареєстрований та проживає за адресою ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3одження, громадянка України, проживає: кв. 60 років СРСРАДРЕСА_1.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з’явилась, в своїй заяві просила суд розглянути справу у її відсутності, заяву підтримала та просила суд її задовольнити.

Заінтересована особа Старобільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області в особі начальника відділу ОСОБА_4, в судове засідання не з’явилась, надала суду письмову заяву про згоду із задоволенням заяви ОСОБА_5 про встановлення факту народження дитини та про розгляд справи у відсутності представника заінтересованої особи.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає повному задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлені такі факти і відповідні їм правовідносини.

Згідно до медичного свідоцтва про народження № 425 від 28 вересня 2017 року видане Свердловською центральною міською багатопрофільною лікарнею, вбачається, що28 вересня 2017 року ОСОБА_1 народила дівчинку.

Згідно з копією свідоцтва про шлюб №145 від 05 серпня 2016 складений Старобільським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області ОСОБА_1 перебуває у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_2, 04грудня ІНФОРМАЦІЯ_4 з 05 серпня 2016 року.

Встановлення факту народження особи в певний час має для заявниці юридичне значення, оскільки їй необхідно отримати свідоцтво про народження своєї дитини.

Відповідно до п.7 ч.1 ст. 256 ЦПК України у разі неможливості реєстрації факту народження органом державної реєстрації актів цивільного стану встановлення факту народження особи у певний час здійснюється в судовому порядку.

Відповідно до ч.2 ст. 2571 ЦПК України справи про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, розглядаються невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду.

Згідно ч.2 ст. 259 ЦПК України рішення суду про встановлення факту, який підлягає реєстрації в органах державної реєстрації актів цивільного стану або нотаріальному посвідченню, не замінює собою документів, що видаються цими органами, а є тільки підставою для одержання зазначених документів.

Таким чином, з матеріалів справи встановлено факт народження ОСОБА_3, яка народилась 28 вересня 2017 року на тимчасово окупованій території України в м. Свердловськ Луганської області, Україна. Батьками дитини є: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянин України, проживає: ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3одження, громадянка України, проживає: кв. 60 років СРСРАДРЕСА_1;

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 10-11, 212-215, 256-2571, 259, 367 ЦПК України, суд

вирішив:

ОСОБА _6 Євгенівни, заінтересована особа Старобільський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області про встановлення факту народження дитини – задовольнити повністю.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, факт народження особи в певний час на тимчасово окупованій території України – ОСОБА_3, яка народилась 28 вересня 2017 року на тимчасово окупованій території України в м. Свердловськ Луганської області, Україна. Батьками дитини є: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянин України, проживає: ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3одження, громадянка України, проживає: кв. 60 років СРСРАДРЕСА_1. Підстава запису відомостей про батька: свідоцтво про шлюб, актовий запис № 145 від 05 серпня 2016, складений Старобільським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області. За рахунком перша дитина народжена у матері.

Рішення підлягає негайному виконанню.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Луганської області через Старобільський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Оскарження рішення не зупиняє його виконання.

Суддя В.О. Озеров

Джерело: ЄДРСР 70918895
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку