open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 182/5517/17

Провадження № 2/0182/3606/2017

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.11.2017 м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

у складі: головуючого - судді Тихомирова І.В.

при секретарі - Рахуба О.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нікополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, -

встановив:

Позивач звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання дітей.

Свої вимоги мотивує тим, що з відповідачем вона перебувала у шлюбі з 07 лютого 2009 року по 18 листопада 2015 року, який був розірваний за рішенням суду.

Від даного шлюбу мають малолітніх дітей: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2.

Відповідач ОСОБА_2 сплачує аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі ? частки з усіх видів його заробітку, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, які були стягнуті з нього за рішенням Нікопольського місьрайонного суду Дніпропетровської області від 04 лютого 2010 року.

Однак утримувати обох дітей на ці кошти не можливо, тому вона просила суд стягнути з відповідача аліменти на утримання малолітніх дітей: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в розмірі 1/3 частини з усіх видів його заробітку (доходів), але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину певного віку щомісячно.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з'явилася, від неї надійшла заява про розгляд справи у її відсутності, в якій позовні вимоги уточнила та просила стягнути з ОСОБА_2 аліменти лише на утримання малолітньої ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 1/6 частини його заробітку, оскільки аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, були стягнуті з відповідача за рішенням суду від 04 лютого 2010 року (а.с.12).

Відповідач ОСОБА_2 про день та час розгляду справи був повідомлений відповідно до вимог ч. 5 ст. 74 ЦПК України за адресою місця проживання, зареєстрованого у встановленому законом порядку, однак в судове засідання не з’явився, жодних заяв від нього до суду не надходило.

Відповідно до ст. 224 ЦПК України суд зі згоди позивача вважає доцільним провести заочний розгляд справи на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 180 СК України батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Згідно із ч. 3 ст. 181 СК України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі.

Відповідно до ч. 1 ст. 183 СК України частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Як встановлено судом, сторони перебували у шлюбі з 07 лютого 2009 року, який був розірваний за рішенням Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 18 листопада 2015 року (а.с.3).

Від шлюбу мають малолітніх дітей: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.4,5).

Діти проживають разом з матір’ю (а.с.6) та перебувають на матеріальному утриманні позивача.

Рішення Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 04 лютого 2010 року стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі ? частини з усіх видів заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення дитиною повноліття (а.с.7).

Однак коштів, які сплачує відповідач на утримання сина ОСОБА_5 не вистачає для забезпечення нормального фізичного та духовного розвитку обох дітей.

Суд, даючи оцінку доказам наявним у матеріалах справи, дійшов висновку про те, що відповідач зобов'язаний надавати допомогу на утримання своїх малолітніх дітей.

При визначенні розміру аліментів суд приймає до уваги той факт, що з відповідача вже стягуються аліменти на утримання дитини ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмір ? частини його заробітку.

Враховуючи те, що відповідно до вимог ст. 181 СК України позивач має право на звернення до суду з позовом про стягнення аліментів на утримання дітей, тому суд, з огляду на вимоги розумності та справедливості, приходить висновку, що з ОСОБА_2 повинні бути стягнуті аліменти у примусовому порядку в розмірі 1/6 частки усіх видів його заробітку (доходів), але не менше 50 % прожиткового мінімуму, щомісяця, до досягнення дитиною повноліття, починаючи з 09 жовтня 2017 року.

З урахуванням викладених обставин, суд знаходить позовні вимоги ОСОБА_1 обґрунтованими та підлягаючими задоволенню.

Також, відповідно до вимог ст. 88 ЦПК України з відповідача ОСОБА_2 має бути стягнутий судовий збір в розмірі 640,00 грн. (шістсот сорок грн. 00 коп.) на користь держави.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 57, 88, 209, 212-215, 217,218, 224 ЦПК, 180-183 СК України, суд

вирішив:

Позов ОСОБА_1 задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_4 (РНОКПП НОМЕР_1) на користь ОСОБА_1, аліменти на утримання малолітньої дитини ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, у розмірі 1/6 частини усіх видів його заробітку (доходу), але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину певного віку щомісяця, починаючи з 09 жовтня 2017 року і до досягнення дитиною повноліття.

Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення суми платежу за один місяць.

Стягнути з ОСОБА_2 судовий збір у розмірі 640,00 грн. (шістсот сорок грн. 00 коп.) на користь держави.

Заочне рішення може бути переглянуте судом за заявою відповідача, яка може бути подана протягом 10 днів з дня отримання копії рішення.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом десяти днів з дня його проголошення через Нікопольський міськрайонний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

:

ОСОБА_6

Джерело: ЄДРСР 70731506
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку