open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 404/6609/17

Номер провадження 3/404/2984/17

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2017 року суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда Загреба І.В. розглянувши матеріали, які надійшли від Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, українки, громадянки України, працюючої офіціантом в кафе-бар «Фанклуб», зареєстрованої і проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

- за ч.1 ст.156 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 519759 від 22.09.2017 року, ОСОБА_1, 07.09.2017 року о 16.20 год. за адресою: м.Кропивницький, вул. Короленка, 69А, в приміщенні каф-бар «Фанклуб», здійснювала продаж алкогольних напоїв, не маючи ліцензії на право продажу вказаного товару, тим самим вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.156 КУпАП.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, проте надала заяву в якій свою причетність до виявленого факту та свою вину не визнала, пояснила, що вона перебувала у приміщенні кафе «Фанклуб», під час фактичної перевірки фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 працівниками податкової поліції, на вимогу яких та за кошти яких в сумі 110 грн. вона передала 2 пляшки пива «Стела Артуа» та чіпси з сиром. Однак, послуг з придбання та передачі нею товару здійснювала безкоштовно на вимогу працівників ГУ ДФС в Кіровогарсюдькій області. При цьому в будь-яких відносинах, як то трудових чи за договором/контрактом з ФОП ОСОБА_2 вона не перебуває, а тому просить провадження у справі закрити за відсутністю в її діях складу вказаного адміністративного правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст.156 КУпАП, роздрібна або оптова, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним або плодовим або роздрібна торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору, тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Суб'єктом даного адміністративного правопорушення є працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності в цих галузях.

Відповідно до ст.251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото-і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» ліцензія (спеціальний дозвіл) - документ державного зразка, який засвідчує право суб'єкта господарювання на провадження одного із зазначених у цьому Законі видів діяльності протягом визначеного строку.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, встановлено, що ОСОБА_1 не є суб’єктом даного адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.156 КУпАП, оскільки суду не надано доказів, що вона є суб’єктом господарювання, яка здійснювала відповідну діяльність.

З письмових пояснень ОСОБА_1, вбачається, що вона офіційно не працевлаштована, та в матеріалах справи відсутні докази щодо укладено з нею трудову угоду, жодних доказів на підтвердження того, що ОСОБА_1 самостійно здійснює підприємницьку діяльність у вищевказаній галузі матеріали справи також не містять.

Враховуючи, що ОСОБА_1 не є суб’єктом підприємницької діяльності, яка здійснювала роздрібну торгівлю алкогольними напоями, вона не може нести відповідальність за роздрібну торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії, тобто не є суб’єктом адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.156 КУпАП.

Крім того, матеріали справи не містять пояснень власника торгівельної точки з приводу виявленого правопорушення.

Оцінюючи викладені обставини в сукупності та приймаючи до уваги положення ст.62 Конституції України, відповідно до якої усі сумніви щодо доведеності вини особи, яка притягується до відповідальності тлумачаться на її користь, тому суд дійшов висновку, що під час розгляду справи не доведено допустимими та достатніми доказами наявність в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.156 КУпАП.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у звязку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Таким чином провадження у справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 156 КУпАП слід закрити.

Керуючись ч.1 ст.156, п.1 ч.1 ст.247, ст.ст.283-284 КУпАП, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження по справі відносно ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.156 КУпАП - закрити, у зв'язку з відсутністю в її діях складу вказаного адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Кіровоградської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя Кіровського районного суду

м. Кіровограда І.В.Загреба

Джерело: ЄДРСР 70722626
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку