open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 450/3238/17 Провадження № 3/450/1464/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2017 року суддя Пустомитівського районного суду Львівської області Мельничук І. І., з участю: прокурора Кінаш М.М., особи стосовно якої розглядається справа про вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_1, розглянувши в м. Пустомити справу про адміністративне правопорушення щодо:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, не працює, депутата Сороки-Львівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП,

в с т а н о в и в :

ОСОБА _1, будучи депутатом сьомого демократичного скликання Сороки-Львівської сільської ради, відповідно до постанови Сороки-Львівської сільської виборчої комісії Пустомитівського району Львівської області № 19 від 29.10.2015 року «Про встановлення результатів виборів депутатів у одномандатних виборчих округах», відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» являючись суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, в порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (надалі Декларація), чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правопорушення було вчинене за таких обставин:

згідно із статтею 68 Конституції України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» Особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Відповідно до підпункту 1 пункту 5 розділу II Порядку формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції № 3 від 10.06. 2016 року, зареєстроване в Міністерстві юстиції України від 15.07.2016 за №959/29089, щорічна декларація суб’єкта декларування подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Відповідно до пункту 5 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство з метою виконання покладених на нього повноважень має право приймати з питань, що належать до його компетенції, обов’язкові для виконання нормативно-правові акти; ч. 5 ст. 12 Закону України «Про запобігання корупції» нормативно-правові акти Національного агентства підлягають державній реєстрації Міністерством юстиції України та включаються до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Нормативно-правові акти Національного агентства після включення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів опубліковуються державною мовою в офіційних друкованих виданнях. Нормативно-правові акти Національного агентства, які пройшли державну реєстрацію, набирають чинності з дня офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими актами, але не раніше дня офіційного опублікування. Верховною Радою України 23 березня 2017 року прийнято Закон № 1975-VІІІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб». Закон № 1975- VІІІ набрав чинності 30 березня 2017 року. Відповідно до цього закону строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» подають таку декларацію вперше продовжено до 1 травня 2017 року. Таким чином, ОСОБА_1, був зобов’язаний подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування до 00:00 год. 01.05.2017 р. Однак, як вбачається з даних Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, ОСОБА_1 подав щорічну декларацію за 2016 рік лише 27.10.2017 о 12:07 год., тобто несвоєчасно. Поважні причини щодо несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік в ОСОБА_1 відсутні.

Місцем вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною 1 статті 172-6 КУпАП, є Сороки-Львівська сільська рада, розташована за адресою: Львівська область, Пустомитівський район, с. Сороки-Львівські, вул.. Польова, 65, оскільки обов’язок подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування виникає у ОСОБА_1 в зв’язку із тим, що він обраний депутатом Сороки-Львівська сільська рада.

Першочерговою справою держави та загальними засадами протидії корупції є запобігання корупційним та пов’язаним із корупцією правопорушенням.

Одним з основоположних принципів діяльності із запобігання і протидії корупції є невідворотність відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, оскільки ці правопорушення несуть негативні наслідки, які можуть виявитися у підриві авторитету державних органів та органів місцевого самоврядування та зашкодити суспільним інтересам, а отже не можуть бути визнані як малозначимі. Таким чином, незалежно від виду суб’єкту та його службової діяльності, рангу та інших характеристик його обов’язком є діяти лише в рамках закону.

Правопорушення виявлено 22.11.2017 року.

У судовому засіданні ОСОБА_1, вину вчиненні правопорушення визнав, пояснив, що він не надав значення важливості подання декларації.

Попри повне визнання своєї вини ОСОБА_1, вина у вчиненні правопорушення повністю доведене зібраними у справі доказами, а саме:

Протокол № 413 про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172 – 6 КУпАП від 22.11.2017 року щодо ОСОБА_1, складений ст. оперуповноваженим УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НПУ майором поліції ОСОБА_2; письмовими поясненнями ОСОБА_1, Списком депутатів Сороки-Львівської сільської ради шостого скликання від 29.10.2015 року; Протоколом першої сесії 7-го демократичного скликання від 12.11.2015 року, відомості із офіційного сайту НАЗК про Е – декларацію ОСОБА_1 із зазначенням дати публікації 27.10.2017 року. відомості від 30.10.2017 року про перегляд Е – декларації ОСОБА_1із офіційного сайту НАЗК.

Оцінюючи докази в їх сукупності суд прийшов до висновку, що в матеріалах справи наявно достатньо доказів, вчинення ОСОБА_1, правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 – 6 КУпАП.

Вирішуючи питання про вид стягнення, з врахуванням особи правопорушника, який розкаявся у вчиненому, що є обставиною що пом’якшує відповідальність, відсутність обтяжуючих обставин, приходжу до висновку, що на правопорушника слід накласти адміністративне стягнення в межах санкції частини статті, що передбачає відповідальність за вчинене правопорушення у виді штрафу.

Керуючись ст.ст. 283, 284 КУпАП,

п о с т а н о в и в :

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 – 6 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 (п’ятдесяти) неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 грн.) в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_1, в дохід держави 320 грн. судових витрат.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя

ОСОБА

_3

Джерело: ЄДРСР 70707726
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку