open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 156/1193/17

Номер провадження: 3/156/489/17

Рядок статзвіту 251

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 грудня 2017 року смт. Іваничі

Суддя Іваничівського районного суду Волинської області Нєвєров І. М., за участю прокурора Назаркевич В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Іваничі справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянки України, уродженки та жительки с. Мишів, вул. Федотова, 28 Іваничівського району Волинської області, заготівельника молока ТОВ «Радивилів-молоко»,-

за ч.1 ст.172-6 КУпАП,

В С Т А Н О В И В :

На розгляд до Іваничівського районного суду надійшов адміністративний матеріал про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 172-6 ч. 1 КУпАП.

З наданих матеріалів вбачається, що ОСОБА_1, будучи депутатом Мишівської сільської ради, відповідно до п.п. «б», п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції» є суб’єктом на якого поширюється дія зазначеного Закону, несвоєчасно подала, без поважних причин, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину у вчиненому визнала повністю та пояснила, що несвоєчасно подала декларацію через відсутність навичок працювати на комп’ютері, а також через відсутність інтернету в її місцевості, а також в неї не було знайомих, які б могли їй допомогти заповнити щорічну електронну декларацію.

Ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, доводи прокурора, приходжу до висновку, що в діях ОСОБА_1 міститься склад правопорушення, передбачений ст. 172-6 ч. 1 КУпАП.

Відповідно до вимог, передбачених ч.1 ст. 45 ЗУ «Про запобігання корупції» особи, зазначені у ч. 1 пункті 1, підпункті «б» статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно, до 1 квітня, подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

03.03.2017 року, Верховною Радою України прийнято Закон за №1975-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб», який набрав чинності 30.03.2017 року.

Відповідно до цього закону, строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до закону України «Про запобігання корупції», подають таку декларацію вперше, продовжено до 01.05.2017 року.

Відповідно до вимог ст. 47 Закону, подані декларації включаються до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що формується та ведеться Національним агентством.

Згідно рішення Мишівської сільської виборчої комісії № 8 від 27.10.2015 року ОСОБА_1 обрано депутатом Мишівської сільської ради Іваничівського району Волинської області.

11.11.2015 року, ОСОБА_1 прийняла присягу державного службовця.

11.03.2017 року, ОСОБА_1 належним чином була повідомлена секретарем Мишівської сільської ради про необхідність подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік, в строк до 01.05.2017 року, що підтверджено поштовим повідомленням.

Моніторингом Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування встановлено, що ОСОБА_1, декларацію за 2016 рік подана несвоєчасно, а саме 11.09.2017 року.

За таких обставин, депутат Мишівської сільської ради ОСОБА_1 була зобов’язана до 00 год. 00 хв. 01.05.2017 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік.

Крім цього, перевіркою встановлено, що ОСОБА_1 мала реальну можливість своєчасно подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у зв’язку з відсутністю будь-яких поважних причин несвоєчасності подання декларації. Разом з тим депутату вищевказаної ради ОСОБА_1 було доведено до відома під розписку про необхідність подання електронної декларації у встановлений строк.

Факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за ч.1 ст.172-6 КУпАП, стверджується, у відповідності до вимог, передбачених ст. 251 КУпАП, належними та допустимими по справі доказами, а саме: протоколом за № 140 від 02.11.2017 року, письмовими поясненнями ОСОБА_1, належним чином завіреними: рішення Мишівської сільської виборчої дільниці № 8 від 27.10.2015 року, присягою згідно якої, ОСОБА_1 прийняла присягу державного службовця, про що свідчить її підпис; повідомленнями про подачу декларації за 2016 рік в строк до 01.05.2017 року з яким була ознайомлена ОСОБА_1, про що свідчить її підпис, витягом з Єдиного Державного Реєстру Декларацій .

При накладенні стягнення обставин, які б пом’якшували відповідальність правопорушника слід рахувати щире розкаювання винної. Обтяжуючих вину обставин не вбачаю. Вивчивши та дослідивши всі матеріали справи, беручи до уваги характер вчиненого правопорушення, особу та майновий стан порушника, ступінь її вини, відсутність тяжких наслідків, а також те, що вперше притягується до адміністративної відповідальності, вважаю за необхідне накласти стягнення у виді мінімального розміру штрафу.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 33-35, 221, 251, 252, 268, 283, 284, 172-6 ч. 1 КУпАП, ст.ст.3; 45 Закону України «Про запобігання корупції», Законом України «Про судовий збір» -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винною ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 50 (п’ятдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 320,00 грн.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Волинської області через Іваничівський районний суд.

Суддя І. М. Нєвєров

Джерело: ЄДРСР 70697321
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку