open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 541/2283/17

Номер провадження 2/541/1139/2017

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

01 грудня 2017 року м. Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області у складі:

судді - Городівського О. А.,

за участю секретаря - Ніколаєнко М. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Миргороді цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини,

у с т а н о в и в:

17 жовтня 2017 року ОСОБА_1 звернулася до Миргородського міськрайонного суду з вищевказаною позовною заявою.

На підтвердження позовних вимог, посилається на те, що вона з відповідачем по справі ОСОБА_2 перебуває у зареєстрованому шлюбі з 22 квітня 2016 року, від даного шлюбу сторони мають спільну дитину - дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає разом із позивачкою.

Відповідач, ОСОБА_2, добровільно матеріальної допомоги на утримання неповнолітньої дитини не надає. За таких підстав позивачка звернулася з даним позовом до суду.

ОСОБА_1 просить суд стягувати із ОСОБА_2 на свою користь аліменти на утримання дитини в розмірі ? частини всіх видів його заробітків (доходів), не менше 50% прожиткового мінімуму встановленого для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 17 жовтня 2017 року і до досягнення дитиною повноліття.

Позивачка, ОСОБА_1, в судове засідання не з'явилася, подала до суду заяву, в якій розгляд справи просила провести у її відсутність. Позовні вимоги підтримала в повному обсязі та просила їх задовольнити.

Відповідач, ОСОБА_2, в судове засідання не з'явився, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином у відповідності до ч.5 ст. 74 ЦПК України.

Вивчивши та проаналізувавши всі докази зібрані по справі, суд вважає, що справу необхідно розглянути з постановленням заочного рішення, на підставі доказів, що містяться в справі, позов є обґрунтованим і підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що сторони мають спільну неповнолітню дитину: дочку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 (свідоцтво про народження а.с.3), яка проживає разом із позивачкою, що підтверджується довідкою виконавчого комітету Миргородської міської ради Полтавської області від 14.10.2017 (а.с.4).

Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Згідно статті 182 СК України при визначенні розміру аліментів судом враховуються наступні обставини:

1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;

2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;

3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;

4) інші обставини, що мають істотне значення.

Враховуюче вищевикладене, суд вважає встановленою наявність підстав, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а тому позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Згідно ч.3 ст. 88 ЦПК України якщо позивача, на користь якого ухвалено рішення, звільнено від сплати судового збору, він стягується з відповідача в дохід держави пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог.

А тому із ОСОБА_2 необхідно стягнути на користь держави судовий збір в розмірі 640 грн.

Керуючись ст.ст. 84, 180-197 СК України, ст.ст. 11, 88, 213-215,224-228, 294, главою 8 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Задовольнити позовну заяву ОСОБА_1.

Стягувати із ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 р. н., РНОКПП - НОМЕР_1 на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3 р. н., РНОКПП - НОМЕР_2 на утримання неповнолітньої дитини - дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 аліменти, в розмірі 1/4 частини з всіх видів його заробітків (доходів), щомісяця, починаючи з 17 жовтня 2017 року до досягнення дитиною повноліття, однак, не менше ніж мінімальний розмір встановлений чинним законодавством України на момент проведення стягнення.

Стягнути із ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 р. н., РНОКПП - НОМЕР_1 судові витрати: судовий збір на користь держави в розмірі 640 грн.

Відповідач має право подати до суду заяву про перегляд заочного рішення протягом 10 днів з моменту отримання копії рішення.

Рішення може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня його проголошення через Миргородський міськрайонний суд до Апеляційного суду Полтавської області. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 10 днів з дня отримання копії рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження, якщо її не було подано.

Суддя О. А. Городівський

Джерело: ЄДРСР 70667029
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку