open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 214/6767/17

1-кс/214/1357/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2017 року слідчий суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю : секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

скаржника ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу ОСОБА_3 про невнесення відомостей про кримінальне правопорушення в Єдиний реєстр досудових розслідувань, -

встановив:

До Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу надійшла скарга ОСОБА_3 про визнання дій прокурора як бездіяльність та зобов`язання внесення її заяви в Єдиний реєстр досудових розслідувань, яку згодом вона уточнила, зазначивши номер прокуратури -3 в особі керівника ОСОБА_4 .

В обґрунтування своїх вимог зазначає, 14.11.2017 року нею була подана заява про злочин до прокуратури № 3 відносно засновника ТОВ «Дніпроолія» ОСОБА_5 , за ознаками злочину передбаченого ст.. 185, ст.. 194 ст. 206 ст. 206 ч. 2 . Злочинні дії останнього, полягають у створенні злочинної групи та керування злочинами за вказаними статтями в заяві. Він є засновником також компанії ТОВ «Дніпроолія Ногістік» яка за договором оренди зберігала викрадене майно ТОВ «МІК» на Бикова, 10. Слідчим ОСОБА_6 було вказано, що зберігач ОСОБА_7 працівник ТОВ « Дніпроолія Ногістік» вивіз території обладнання яке було викрадено у ТОВ «МІК». В заяві заявника просила внести відомості про злочин за ст. 185, ст.. 194, ст. 206, ч. 2, ст.. 206 в ЄРДР , яка зареєстрована прокурором за номером 814 від 14.11.2017 року, надати їй витяг про внесення відомостей про вказані кримінальні правопорушення, розпочати розслідування відносно ОСОБА_5 . Однак прокурором в термін 24 год. в порушення ст. 214 п. 1 ч. 4 КПК України, заява заявника не внесена.

Прокурор до зали судового засідання не заявився, надав заяву про розгляд скарги за його відсутності. Разом з тим повідомив, що заява ОСОБА_3 яку вона подала до прокурора, щодо протиправних дій з боку ОСОБА_5 15.11.2017 року направлена до Саксаганського ВП КВП для перевірки вказаних фактів.

Заявник, в судовому засіданні заявлені вимоги підтримала в повному обсязі, просила суд її скаргу задовольнити.

Дослідивши доводи заявника та матеріали скарги, приходжу до наступного висновку.

Зі змісту заяви про злочин ОСОБА_3 від 14 листопада 2017 року вбачається що остання звернулась до прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 з заявою про злочин, яка була зареєстрована за вх. № 814 (а.с.2)

З листа- повідомлення від 15.11.2017 року вбачається що заяву ОСОБА_3 щодо можливих протиправних дій ОСОБА_5 для перевірки фактів викладених в заяві в рамках проведення досудового розслідування по кримінальному провадженні № 12017040750001432 першим заступником керівника Криворізької місцевої прокуратури №3 ОСОБА_8 направлено начальнику Сакксаганського ВП ГУНП в Дніпропетровській області. (а.с. 8)

Дану скаргу подано належною особою. Відповідно до вимог ч.1ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

При проведені досудового розслідування слідчий чи прокурор, з урахуванням конкретних обставин справи, на власний розсуд визначають об`єм перевірочних дій, достатній, за їх переконанням, для прийняття вмотивованого рішення.

Відповідно до ч.4ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Враховуючи зазначені вимоги норм кримінально-процесуального закону, вважаю, що заява ОСОБА_3 про злочин від 14.11.2017 року, подана до Криворізької місцевої прокуратури № 3 підлягає розгляду та прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин зобов`язаний був внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування, проте не вчинив зазначених дій.

Відповідно до вимог п.1 ч.1ст.303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

За таких обставин, слідчий суддя приходить до висновку, що вимоги викладені в скарзі ОСОБА_3 про невнесення відомостей про кримінальне правопорушення в ЄРДР підлягають задоволенню шляхом зобов`язання прокурора відповідно до вимог ст.. 214 КПК України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні відомості за заявою ОСОБА_3 та розпочати досудове розслідування.

Враховуючи викладене та керуючисьст.ст.303 -307, ст.376 КПК України,

ухвалив:

Скаргу ОСОБА_3 про невнесення відомостей про кримінальне правопорушення в Єдиний реєстр досудових розслідувань - задовольнити.

Визнати незаконною бездіяльність Криворізької місцевої прокуратури № 3 в особі керівника ОСОБА_4 , яка полягає у невнесенні заяви ОСОБА_3 про злочин від 14.11.2017 року до ЄРДР.

Зобов`язати прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 внести відомості за заявою ОСОБА_3 про злочин від 14.11.2017 року в ЄРДР

Ухвала не підлягає оскарженню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70550979
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку