open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер судової справи: 225/6093/17 Номер провадження: 1-в /225/512/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2017 року м. Торецьк

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Ткач Г.В.,

за участю

секретаря судового засідання Черникової Н.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі Дзержинського міського суду Донецької області подання в.о. начальника Державної установи «Торецька виправна колонія (№2)» (далі - Торецька ВК №2) про встановлення адміністративного нагляду відносно

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, не працюючого, до арешту зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого в силу ст. 89 КК України, засудженого 12.08.2015 Жовтневим районним судом м. Маріуполя Донецької області за ч.1 ст. 263, ч.1 ст. 309, ч.1 ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі,-

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського міського суду Донецької області надійшло подання в.о. начальника Державної установи «Торецька виправна колонія (№2)» про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_1, який 20.12.2017 року звільняється з Торецької ВК (№2) по відбуттю покарання.

В обґрунтування подання зазначено, що ОСОБА_1 засуджений 12.08.2015 Жовтневим районним судом м. Маріуполя Донецької області за ч.1 ст. 263, ч.1 ст. 309, ч.1 ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі. Ухвалою Апеляційного суду Донецької області від 21.10.2015 вирок залишено без змін. Ухвалою Дзержинського міського суду Донецької області від 29.02.2016 в строк відбування покарання зараховано строк попереднього ув'язнення з 22.05.2015 по 21.10.2015 у відповідності до ч.5 ст.72 КК України з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Відповідно до вимог Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними», а також п. «г» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" відносно ОСОБА_1 слід встановити адміністративний нагляд.

Засуджений ОСОБА_1 та представник Торецької ВК №2 в судове засідання не з'явились, були належним чином повідомлені, надали суду письмові заяви, в яких просили розглянути подання без їх участі.

Дослідив матеріали справи, суд доходить висновку, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» особи, яких було засуджено до позбавлення волі за один із злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, підлягають адміністративному нагляду у встановленому законодавством порядку.

Згідно з п. «г» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб засуджених до позбавлення волі за один із злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

ОСОБА_1 відбуває покарання за вироком від 12.08.2015 Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області за ч.1 ст. 263, ч.1 ст. 309, ч.1 ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі, тобто є засудженим до позбавлення волі за один із злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

За час відбування покарання в Торецькій ВК (№2) з 01.02.2016 засуджений ОСОБА_1 характеризується негативно, заохочень не має, на виробництві установи не працевлаштований, у зв’язку з відмовою працювати, залучався до робіт з благоустрою відділення та прилеглої території, до виконання яких ставився безвідповідально.

На підставі викладеного, керуючись п.«г» ст. 3, ст.ст. 6, 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», -

ПОСТАНОВИВ:

Подання в.о. начальника Державної установи «Торецька виправна колонія (№2)» про встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 строком на 2 (два) роки, застосувавши наступні обмеження:

- заборонити вихід з будинку (квартири) за місцем проживання на законних підставах з 20:00 год. до 04:00 год., за винятком часу перебування на роботі;

- заборонити перебувати в ресторанах, кафе, барах та інших торгівельних закладах, де здійснюється продаж та розлив спиртних напоїв у будь-який час доби;

- зобов'язати чотири рази на місяць з'являтися на реєстрацію в органи Національної поліції за місцем проживання у вільний від роботи час, вказаний органами Національної поліції.

Термін адміністративного нагляду починається з дня оголошення ОСОБА_1 даної постанови про встановлення адміністративного нагляду.

Копію постанови направити начальнику Державної установи «Торецька виправна колонія (№2)» для виконання.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Дзержинський міський суд Донецької області протягом семи днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Якщо рішення суду було постановлено без виклику особи, яка його оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 70509869
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку