open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 584/1167/17

Провадження № 3-в/584/6/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.11.2017 року Путивльський районний суд Сумської області

у складі: головуючого судді Толстого О.О.

при секретарі Ковальовій К.В.

за участю : представника Путивльського РС з питань пробації ОСОБА_1

особи, відносно якої розглядається подання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Путивль подання начальника Путивльського районного сектору уповноважених органів з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_3 про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у виді громадських робіт ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1,

в с т а н о в и в :

Постановою Путивльського районного суду Сумської області від 13.11.2017 на ОСОБА_2 накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт на строк 30 годин.

17.11.2017 від начальника Путивльського районного сектору уповноважених органів з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_3надійшло подання про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення ОСОБА_2 у зв'язку зтим, що останній із призначених 30 годин громадських робіт відбув лише 20 години та продовжує ухилятись від відбування громадських робіт.

Заслухавши пояснення представника Путивльського РС з питань пробації, який вважав, що слід замінити ОСОБА_2 невідбуту частину громадських робіт на штраф або адміністративний арешт, ОСОБА_2, який не заперечував проти задоволення подання, дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Судом встановлено, щоПутивльським РС з питань пробації 25.10.2017 прийнято до виконання постанову відносно правопорушника ОСОБА_2,йому було направлено виклик про обов'язковість явки до КВІ.

ОСОБА_4 01.11.2017 був ознайомлений з порядком та умовами відбування адміністративного стягнення у виді громадських робіт та повідомлений про наслідки ухилення від відбування адміністративного стягнення.

Згідно з Табелем виходу на роботу особи, до якої застосовано адміністративне стягнення у виді громадських робіт Сафонівської сільської ради Путивльського району Сумської області від 13.11.2017 ОСОБА_2 відбув лише 20 годинигромадських робіт із призначених 30 годин (а.с.13).

Відповідно до п. 3.17 «Інструкції про порядок виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт», затвердженої наказом ДДУ з ПВП № 35 від 25 лютого 2009 року, ухилення від відбування громадських робіт вважається невихід порушника на роботу, без поважної причини, неприбуття порушника за викликом до КВІ без поважних причин або зникнення з місця проживання.

Поважними причинами неявки до КВІ визначаються: несвоєчасне отримання виклику, хвороба та інші обставини, що фактично позбавляють його можливості своєчасно прибути за викликом.

Згідно зіст. 321-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою судді за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом. При цьому відповідно до вимог частини третьої цієї статті заміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті,за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу. Строк арешту визначається із розрахунку: одна доба арешту дорівнює п'яти годинам невідбутихгромадських робіт, але не може перевищуватип'ятнадцять діб.

Санкцією ч.1ст.173-2 КУпАПпередбачено адміністративні стягнення у виді громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративний арешт на строк до семи діб.

Отже враховуючу те, щоОСОБА_2 ухиляється від відбування стягнення, беручи до уваги дані про особу правопорушника, зокрема, те, що він ніде не працює, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення подання начальника Путивльського РС з питань пробаціїпро заміну невідбутого строку адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт адміністративним арештом.

Керуючись ст.ст.30-1,302,304,321-4 КУпАП,

п о с т а н о в и в :

Подання начальника Путивльського районного сектору уповноважених органів з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_3 задовольнити.

ЗамінитиОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, невідбуту частину адміністративного стягнення, накладеного постановою Путивльського районного суду Сумської області від 13.10.2017, у видігромадських робітстроком 10 (десять) годин на адміністративний арешт строком2 (дві) доби.

Постанова може бути оскаржена особою, щодо якої її винесено, захисником цієї особи, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня її винесення і набирає законної сили після закінчення строку оскарження.

Суддя: підпис

З оригіналом згідно:

Суддя

Путивльського районного суду ОСОБА_5

Джерело: ЄДРСР 70431289
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку