open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 875/323/14

Суддя-доповідач: Бабенко К.А

У Х В А Л А

15 жовтня 2014 року м. Київ

Суддя -доповідач Київського апеляційного адміністративного суду Бабенко К.А. перевіривши матеріали адміністративного позову кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №136 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року ОСОБА_2 до Центральної виборчої комісії про визнання протиправними дії та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Відповідача зі Скаргою щодо визнання дій кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №136 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року ОСОБА_3 такими, що не відповідають вимогам законодавства про вибори народних депутатів України, порушують виборчі права громадян, права та законні інтереси суб'єкта виборчого процесу та зобов'язання ОСОБА_3 вчинити певні дії.

Листом Відповідача від 03.10.2014 року №21-36-4743, в зв'язку з оформленням зазначеної Скарги без дотримання вимог передбачених ст.ст. 110, 111 Закону України «Про вибори народних депутатів України» та Порядком розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого Постановою Центральної виборчої комісії від 31 липня 2012 року №133, її повернуто Позивачеві без розгляду та повідомлено його про можливість повторного подання скарги в установлені Законом строки.

Позивачем подано адміністративний позов, в якому він просить визнати дії члена Центральної виборчої комісії ОСОБА_5 щодо повернення його Скарги, як кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №136 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, поданої 03 жовтня 2014 року до Відповідача протиправними; зобов'язати Відповідача прийняти зазначену Скаргу до розгляду по суті. В адміністративному позові Позивачем також заявлено Клопотання про поновлення строку звернення з позовом до адміністративного суду.

Відповідно до частини шостої ст.172 Кодексу адміністративного судочинства України, позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій може бути подано до адміністративного суду у п'ятиденний строк з дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

А згідно з частиною п'ятою ст.179 Кодексу адміністративного судочинства України, днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені статтями 172 - 177 цього Кодексу, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

Як вбачається з відбитку штемпелю вхідної кореспонденції Київського апеляційного адміністративного суду, адміністративний позов надійшов 13 жовтня 2014 року, тобто з пропущенням встановленого процесуальним Законом строку для його подання.

На підставі зазначеного, суддя-доповідач відмовляє Позивачу у поновленні строку звернення з адміністративним позовом та залишає адміністративний позов без розгляду.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 177, 179, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

У поновленні строку звернення з позовом до адміністративного суду кандидату у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №136 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року ОСОБА_2 відмовити.

Позовну заяву кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №136 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року ОСОБА_2 залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції. Ухвалу може бути оскаржено через Київський апеляційний адміністративний суд до Вищого адміністративного суду України у дводенний строк з дня її проголошення.

Суддя-доповідач Бабенко К.А.

Джерело: ЄДРСР 70390787
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку