open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 404/7851/16-к

Номер провадження 1-кс/404/2328/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2017 року м. Кропивницький

Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, внесене у кримінальному провадженні №12016120020007792, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення (виїмку) належним чином завірених копій документів, а саме проекту землеустрою ОСОБА_4 по АДРЕСА_1 , договору ОСОБА_4 із землевпорядною організацією ПП « ОСОБА_5 », довідки від ПП « ОСОБА_5 » про дату сплати за договором ОСОБА_4 , що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 », за адресою: АДРЕСА_2 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 21.08.2017 року до чергової частини Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області надійшло повідомлення про те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 приймає рішення різного по суті та земельних в тому числі, вносить зміни в них, перевищуючи повноваження відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» ЗУ «Про доступ до публічної інформації», вносячи до порядку денного з голосу учасників сесії проекти рішень, посилаючись на ст.ст.56 та 82 Регламенту НСР.

Відомості за вказаним фактом 21.08.2015 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015120020007792 від 21.08.2015 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

Так, в ході досудового розслідування та з матеріалів кримінального провадження вбачається, що згідно рішення Кіровського районного суду м. Кіровограда від 15.12.2015 року у червні 2015 року ОСОБА_6 звернувся до суду із адміністративним позовом, яким просить скасувати рішення ІНФОРМАЦІЯ_2 № 1882 від 16.06.2015 року про відмову йому в наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність по АДРЕСА_1 , а також скасувати рішення НСР № 1878 від 16.06.2015 року про подовження терміну дії рішення № 785 від 27.03.2013 року.

З метою повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і ті, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у кримінальному провадженні виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до вказаних речей і документів.

За правилами ч. 2 ст. 163 КПК України, виклик володільця документів не проводився, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Заслухавши слідчого, який підтримав внесене клопотання, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) ч. 1ст. 159 КПК України.

Матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення досудового розслідування зазначеного вище злочину, а також дані про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Відповідно до положень ст. 9 КПК України слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вищевказаних документів,які знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_5 », за адресою: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення (виїмку) належним чином завірених копій документів, а саме проекту землеустрою ОСОБА_4 по АДРЕСА_1 , договору ОСОБА_4 із землевпорядною організацією ПП « ОСОБА_5 », довідки від ПП « ОСОБА_5 » про дату сплати за договором ОСОБА_4 , що перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 », за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали визначити до 15.12.2017 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухва ла може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Кіровоградської області протягом 5 днів з дня її оголошення в частині дозволу вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших речей і документів, за відсутності яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70353036
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку