open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

13.11.17

У Х В А Л А Справа № 200/19683/17

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/11883/17

13 листопада 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у судовому засіданні у приміщенні суду у м. Дніпро клопотання слідчої по кримінальному провадженню №12017040000001213 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

13 листопада 2017 року слідча СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернулась до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Необхідність доступу до зазначених документів обґрунтувала тим, що нею здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017040000001213, за ознакою складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366-1 КК України.

Згідно з матеріалами наданого слідчою клопотання, В провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за

№ 12017040000001213 від 07.11.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366-1 КК України.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється прокурором прокуратури Дніпропетровської області.

Посадові особи КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Дніпровської міської ради, які відповідно до покладених на них організаційно-розпорядчі функції, всупереч вимогам ЗУ «Про Запобігання Корупції» умисно не подали електронну декларацію за 2016 рік.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 перебуваючи на посаді начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дніпровської міської ради, будучи службовою особою та суб`єктом декларування був ознайомлений з наказом № 47 від 07.02.2017 року «Про подання суб`єктами декларування електронних декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Суб`єкти декларування під підпис ознайомились з наказом та з порядком перевірки факту подання суб`єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Після спливу строку для подання електронних декларацій, та в строки встановлені чинним законодавством було здійснено перевірку факту подання суб`єктами декларування електронних декларацій.

За результатами перевірки на Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 відповідно до статті 49 Закону України «Про запобігання корупції» було встановлено факт неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, а саме: щорічної декларації суб`єкта декларування за 2016 рік ОСОБА_4 , який на час подання декларації працював в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дніпровської міської ради на посаді начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дніпровської міської ради.

Відповідно до відомості суб`єктів декларування, що знаходяться в трудових відносинах з МКП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на момент затвердження наказу про подання електронних декларацій, в тому числі особи що знаходяться в цей час в трудових відносинах з МКП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та не є суб`єктами декларування, але в 2016 році мали статус суб`єкта декларування начальник ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 ознайомлений 13.02.2017 року.

Згідно наказу № 54 К від 31 травня 2017 року за заявою ОСОБА_4 достроково звільнено у зв`язку з відмовою переведення на вільну посаду.

Стаття 45. Поданнядекларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

1. Особи, зазначені упункті 1,підпунктах "а"і"в"пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентствадеклараціюособи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

2. Особи, зазначені у пункті 1,підпунктах "а"і"в"пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов`язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Особи, які припинили діяльність, пов`язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену упідпунктах "а"і"в"пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3, зобов`язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Таким чином слідство приходить до висновку, що зазначені дії ОСОБА_4 , тобто неподання суб`єктом декларування декларації про доходи, носять умисний характер.

У ході досудового розслідування встановлено особу ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , мешкає: АДРЕСА_1 , займав посаду начальника ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Слідча в судове засідання не з`явилась, надала письмову заяву, в якій прохає клопотання задовольнити, судове засідання провести за її відсутності.

Враховуючи той факт, що існує реальна загроза зміни або знищення речей, доступ до яких просить надати слідча, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, представник ІНФОРМАЦІЯ_6 у судове засідання не викликався.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до клопотання додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, так як іншим шляхом отримати інформацію, яка може бути використана при доведенні факту вчинення кримінального правопорушення та вини осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, тобто сприяти встановленню істини у справі, у слідчої немає. Тому документи, зазначені слідчою у клопотанні, можуть мати значення для досудового розслідування та бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 104, 110, 159-166, 309, 369, 371-372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчій СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 і іншим слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням, а також за дорученням слідчого чи прокурора в порядку ст.ст. 40, 41 КПК України відповідним оперативним підрозділам по кримінальному провадженню № 12017040000001213, тимчасовий доступ до наступних документів та інформації, а саме: доходів ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (ІПН НОМЕР_1 ) у період часу з 01.01.2016 року по теперішній час, які останній отримував під час трудової діяльності, з вказівкою назви та коду ЄДРПОУ місця працевлаштування, форму 1 ДФ на ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_1 ) у період часу з 01.01.2016 року по теперішній час, яка знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_6 , за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 .

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя, за клопотанням слідчої, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 13 грудня 2017 року.

Цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70298545
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку