open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

14.11.2017

Справа № 920/1009/17

Господарський суд Сумської області, у складі головуючого судді Спиридонової Н.О., при секретарі судового засідання Гребенюк С.В., розглянувши матеріали справи № 920/1009/17

за позовом: Першого заступника керівника Охтирської місцевої прокуратури, м. Охтирка, Сумська область, в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Сумській області, м. Суми,

до відповідачів: 1) Білківська сільська рада, с. Білка, Тростянецький район, Сумська область,

2) ПрАТ «Райз-Максимко», с. Білка, Тростянецький район, Сумська область,

про визнання незаконним та скасування рішення сесії Білківської сільської ради та визнання недійсним договору оренди землі,

за участю представників:

прокурор – не з’явився

від позивача – ОСОБА_1 (довіреність № 0-18-0.6-8270/2-17 від 30.06.2017),

від 1-го відповідача – не з’явився,

від 2- го відповідача - не з’явився,

Суть спору: прокурор подав позовну заяву, в якій просить суд визнати незаконним та скасувати рішення 13 сесії 7 скликання Білківської сільської ради від 23.12.2016 «Про надання дозволу на передачу земельної ділянки державної власності (землі запасу) в оренду Романівській філії ПрАТ «Райз-Максимко»; визнати недійсним договір оренди землі №б/н від 02.01.2016 відповідно до якого передано земельну ділянку площею 8.5 га, нормативною грошовою оцінкою 250126.61 грн. ПрАТ «Райз-Максимко»; стягнути судовий збір на рахунок прокуратури Сумської області.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 26.10.2017 розгляд справи призначено в судове засідання на 14.11.2017.

До суду надійшов відзив б/н, б/д Головного управління Держгеокадастру у Сумській області на позовну заяву, в якому підтримує позовні вимоги першого заступника керівника Охтирської місцевої прокуратури в повному обсязі, зазначивши про те, що рішення Білківської сільської ради від 23.12.2016 прийняте з порушенням вимог ст. ст. 12, 122, 134 Земельного кодексу України, є незаконним та підлягає скасуванню, а договір оренди землі укладений на його підставі та з порушенням вимог чинного законодавства.

13.11.2017 2-й відповідач подав клопотання № 13/11/17 від 13.11.2017, в якій просить суд відкласти розгляд справи у зв’язку з тим, що не має можливості прийняти участь у даному судовому засіданні, оскільки бере участь в судовому засіданні в господарському суді Полтавської області.

Відповідачі письмові відзиви на позовну заяву з обґрунтуванням своєї позиції по справі не подали.

Станом на 14.11.2017 належні докази повідомлення відповідачів про час і місце розгляду справи відсутні, від відповідачів не повернулися поштові повідомлення про вручення ухвали суду про порушення провадження у цій справі.

Для з’ясування всіх обставин справи, з метою дотримання процесуальних прав сторін, у зв’язку із клопотанням 2-го відповідача про відкладення розгляду справи, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи в межах строків, встановлених ст. 69 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України суд,

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи у судове засідання на 30 листопада 2017 року, 11 год. 20 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Сумської області за адресою: 40011, м. Суми, пр. Шевченка, 18/1, 1 поверх, зал судових засідань № 3.

2. Повторно зобов’язати відповідачів подати суду відзиви на позовну заяву з правовим обґрунтуванням своєї позиції у даній справі або письмові докази врегулювання спору. Витребувані судом документи подати до суду не пізніше, ніж за три дні до розгляду справи.

3. Зобов’язати учасників процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити у відповідності з вимогами статті 28 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

4. Попередити прокурора та сторін про відповідальність за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, про можливість розгляду справи відповідно до положень ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними у ній матеріалами, а також позивача – про зміст норм п. 5 ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України.

5. Ухвалу надіслати прокурору та сторонам відповідно до вимог ст. 87 Господарського процесуального кодексу України.

Примітка : Згідно п. 2.1.1 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, вхідна кореспонденція, у тому числі документи, надіслані електронною поштою, факсимільним зв’язком, а також телеграми, що надходять до суду та ін. опрацьовуються та реєструються в автоматизованій системі документообігу суду. В зв’язку з чим витребувані судом документи слід подавати в строк не пізніше ніж за три дні до судового розгляду справи з обов’язковою вказівкою номера справи та прізвища судді.

Суддя

ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 70246918
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку