open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2275/17

14 листопада 2017 року

м .Костопіль

Костопільський районний суд Рівненської області в особi суддi ОСОБА_1

розглянувши матеріали, що надійшли від головного управління Державної фіскальної служби України у Рівненській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, паспорт серії СР номер 083468 виданий 21.05.1996 року Костопільським РВ УМВС України в Рівненській області, проживає у ІНФОРМАЦІЯ_2, бармен кафе "Pit Stop" по вул.Бурова 19 у м.Костопіль, де здійснює свою діяльність фізична особа-підприємець ОСОБА_3, РНОКПП НОМЕР_2, за ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення

ВСТАНОВИВ:

20 жовтня 2017 року у м.Костопіль по вул.Бурова 19 в кафе "Pit Stop" відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, бармен кафе "Pit Stop", молодшим державним ревізором-інспектором складено протокол серії АА номер 858274 про адміністративне правопорушення, згідно якого при проведенні фактичної перевірки в кафе "Pit Stop" по вул.Бурова 19 у м.Костопіль, в якому здійснює свою діяльність фізична особа-підприємець ОСОБА_3, РНОКПП НОМЕР_2, проживає у ІНФОРМАЦІЯ_3, встановлено, що ОСОБА_2 вчинила порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а саме: непроведення розрахункової операції через РРО, також встановлено факт реалізації товарів, які не обліковані у встановленому законодавством порядку, згідно з актом фактичної перевірки від 20.10.2017 року №000127, чим порушила вимоги п.1.2.12 ст.3 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Дії ОСОБА_2 попередньо кваліфіковані за ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В судовому засіданні ОСОБА_2 факт скоєння адміністративного правопорушення підтвердила, вину визнала. Пояснила суду, що не вибила чек на пиво "Krusovice" світле об'ємом 0,5 л вартістю 20 грн. за пляшку, бо не змогла увімкнути РРО. Відсутність накладних на пиво на місці проведення розрахунків та відсутність ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями пояснити не може. Підтвердила суду, що вона є особою, яка здійснює розрахункові операції в кафе "Pit Stop" по вул.Бурова 19 у м.Костопіль.

Заслухавши пояснення ОСОБА_2 та дослідивши письмові докази у справі, а саме: Акт фактичної перевірки №1135/17.00.14.04.13/НОМЕР_2 від 20.10.2017 року, протокол про адміністративне правопорушення серії АА номер 858274 від 20.10.2017 року, письмові пояснення ОСОБА_2 від 20.10.2017 року, суд дійшов висновку, що в діях ОСОБА_2 вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адміністративна відповідальність настає за порушення встановленого законом порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Враховуючи особу порушника, з метою запобігання вчиненню нових правопорушень, суд вважає за необхідне застосувати до ОСОБА_2 адміністративне стягнення у виді штрафу в межах санкції статті, що повинно бути достатнім для його виправлення.

Відповідно до ст.40-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Відповідно до ч.5 ст.4 Закону України "Про судовий збір", у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, ставка судового збору становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, сума судового збору, яка підлягає стягненню з ОСОБА_2 в дохід держави становить 320 грн.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 40-1, 173-2, 326 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.4 Закону України "Про судовий збір", суд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати ОСОБА_2 винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Застосувати до ОСОБА_2 адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 2 /двох/ неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 /тридцять чотири/ гривні.

Стягнути з ОСОБА_2 в дохід держави 320 /триста двадцять/ грн. судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Рівненської області протягом десяти днів з дня її винесення через Костопільський районний суд Рівненської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя

ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 70201017
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку