open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі

10 листопада 2017 р. Справа № 814/2338/17

м. Миколаїв

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Птичкіна В.В., розглянувши матеріали за

адміністративним позовом:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЯВІР-ПЛЮС», АДРЕСА_1, 54048 адреса для листування: вул. Анни Ахматової, 14а. оф. 24, м. Київ, 02068

до відповідачів:

Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, вул. Архітектора Городецького, 13, м. Київ, 01001 Державного підприємства «СЕТАМ», вул. Стрілецька, 4-б, м. Київ 25, 01025

про:

визнання недійсними результатів торгів (аукціону) від 10.07.2017,

в с т а н о в и в:

ОСОБА _1 з обмеженою відповідальністю «ЯВІР-ПЛЮС» (надалі – ОСОБА_1) звернулося до суду з позовною заявою, що містила вимоги:

1. Визнати недійсними результати торгів (аукціону) в Системі електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ» від 10.07.2017 на підставі Протоколу № 280443 проведення електронних торгів, щодо земельної ділянки площею 5,7327 га з кадастровим номером 8000000000:78:215:0100, що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Прирічна (біля затоки ОСОБА_2).

2. Вжити заходів забезпечення позову, шляхом заборони органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, суб’єктам державної реєстрації прав, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо набуття, відчуження, користування третім особам, внесення до статутних капіталів юридичних осіб, передачі в іпотеку, будь-якого іншого обтяження тощо щодо нерухомого майна земельної ділянки площею 5,7327 га з кадастровим номером 8000000000:78:215:0100, що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Прирічна (біля затоки ОСОБА_2), а також заборонити Державному підприємству «СЕТАМ» до закінчення розгляду адміністративної справи вчиняти будь-які дії щодо визнання учасників торгів переможцем, передачі прав учасникам торгів на укладення договору купівлі-продажу по лоту № 215034, отримання коштів від учасників торгів, по майну земельна ділянка площею 5,7327 га з кадастровим номером 8000000000:78:215:0100, що знаходиться за адресою м. Київ, вул. Прирічна (біля затоки ОСОБА_2).

3. Призначити судову оціночно-земельну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (вул. Смоленська,6, м. Київ, 03057). На вирішення експертів поставити наступне питання: «Яка ринкова вартість земельної ділянки, що розташована на вул. Прирічній, (біля затоки ОСОБА_2), у Оболонському районі м. Києва (кадастровий номер 8000000000:78:215:0100 – площею 5,7327 га), на дату подачу документів для реалізації через аукціон на Системі електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ»?».

Відповідачами ОСОБА_1 вказало Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України та Державне підприємство «СЕТАМ».

Як вказано у частині першій статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України, юрисдикція адміністративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв’язку з здійсненням суб’єктом владних повноважень владних управлінських функцій, а також у зв’язку з публічним формуванням суб’єкта владних повноважень шляхом виборів або референдуму.

Справою адміністративної юрисдикції (адміністративною справою), відповідно до пункту 1 частини першої статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України, є переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб’єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Згідно з частиною другою статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України, до адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб’єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження.

Виходячи із змісту позовних вимог, ОСОБА_1 не оскаржує ані рішення, ані дії, ані бездіяльність суб’єкта владних повноважень.

Враховуючи це, заяву ОСОБА_1 не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Позов ОСОБА_1, відповідно до суб’єктного складу та суті спору, має розглядатися в порядку господарського судочинства (частина перша статті 2 та пункту 1 частини першої статті 12 Господарського процесуального кодексу України).

Оскільки заяву ОСОБА_1 не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства України, підстави для розгляду клопотання ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову відсутні.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Керуючись статтями 17, 109, 117, 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Відмовити у відкритті провадження у адміністративній справі.

2. Клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову повернути позивачу.

3. Копію ухвали про відмову у відкритті провадження у адміністративній справі надіслати позивачу разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

4. Роз’яснити ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «ЯВІР-ПЛЮС», що розгляд справи має здійснюватися господарським судом відповідно до норм Господарського процесуального кодексу України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.В. Птичкіна

Джерело: ЄДРСР 70160440
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку