open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

г Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/990/17

Номер провадження 2-а/213/59/17

У Х В А Л А

29 жовтня 2017 року м. Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1, розглянувши адміністративний позов ОСОБА_2 до Дільничої виборчої комісії з місцевих виборів №120662 про включення до списку виборців виборчої дільниці №120662,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА _2 звернувся до Широківського районного суду Дніпропетровської області з адміністративним позовом до Дільничої виборчої комісії з місцевих виборів №120662 про включення до списку виборців виборчої дільниці №120662, яка розташована за адресою: вул. Покровська, 20, смт. Широке, Широківський район, Дніпропетровська область, 53700, оскільки він не був включений до списку.

Відповідно до листа Широківського районного суду Дніпропетровської області

вих .№197/990/17/7013/2017 від 29 жовтня 2017 року, матеріали вищезазначеного адміністративного позову були надіслані до Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, оскільки в Широківському районного суді Дніпропетровської області відсутні судді, що здійснюють правосуддя, тому неможливо утворити новий склад суду для розгляду адміністративної позовної заяви.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Відповідно до п.4 ч. 1 ст. 22 КАС України у випадках коли неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи, суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду.

Відповідно до ч.2 ст. 22 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, передбаченому пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті.

Позовна заява підлягає залишенню без розгляду по наступним підставам.

Як зазначено в ч. 3 статті 3 Закону України «Про місцеві вибори» належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.

Згідно частини 4 статті 3 Закону України «Про місцеві вибори» підставою реалізації виборцем свого права голосу на місцевих виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 11 Закону України "Про місцеві вибори" початок виборчого процесу оголошується відповідною виборчою комісією у строки та в порядку, визначені цим Законом.

Виборчий процес включає такі етапи: 1) утворення одномандатних, територіальних виборчих округів; 2) утворення (у разі необхідності), формування складу територіальних виборчих комісій, утворення дільничних виборчих комісій; 3) складання списків виборців, їх перевірка та уточнення; 4) висування та реєстрація кандидатів; 5) проведення передвиборної агітації; 6) голосування у день виборів; 7) підрахунок голосів виборців, установлення підсумків голосування і результатів місцевих виборів.

Згідно ч. 4 ст. 11 Закону України "Про місцеві вибори" у випадках, передбачених цим Законом, виборчий процес включає також такі етапи: 1) повторне голосування, 2) підрахунок голосів виборців, установлення підсумків повторного голосування і результатів місцевих виборів.

Порядок ознайомлення виборців із попереднім списком виборців на звичайній виборчій дільниці та усунення неправильностей у списку виборців передбачений статтею 31 Закону України "Про місцеві вибори".

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 31 Закону України "Про місцеві вибори" виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Кожний виборець може звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відмітки про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися. Кожний виборець має право звернутися до суду з адміністративним позовом із цих питань у порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Згідно п. 8 ст. 34 ЗУ «Про місцеві вибори», позовна заява про уточнення списку виборців може бути подана до суду в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства Україниправо звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі. Позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування.

Відповідно до ч. 4 ст.173 КАС суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження позовної заяви, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування .

Згідно з ч. 5 ст.179 КАС України днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені ст.ст.172-177, не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

З матеріалів справи вбачається, що заяву подано до суду після закінчення вищезазначеного строку - 29 жовтня 2017 року, а тому заяву відповідно до ч. 5 ст.179 КАС України слід залишити без розгляду .

Керуючись ст.ст. 100, 173, 179 КАС України,

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_2 до Дільничої виборчої комісії з місцевих виборів №120662 про включення до списку виборців виборчої дільниці №120662 залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя О.В. Алексєєв

Джерело: ЄДРСР 69881922
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку