open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

Справа № 569/15867/17

18 жовтня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненські області капітан поліції ОСОБА_2 за погодженням із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучити.

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016000000001067 від 20 квітня 2016 року внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України.

Із матеріалів провадження вбачається, що в рамках проведення досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро України у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000001067 від 20.04.2016, за підозрою начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України виявлено факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України за наступних обставин. 22.02.2017 під час обшуку за адресою: АДРЕСА_2 у присутності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у останніх в житлі за вказаною адресою виявлено та вилучено: - дозвіл на зброю № НОМЕР_1 (МВС України № НОМЕР_2 ), виданий Дубровицьким РВ УМВС України в Рівненській області на ім`я ОСОБА_5 , згідно якого передбачено право зберігання, носіння «ПГШ-790» 9 мм №КО 044082 з терміном дії до 26.05.2012; - пістолет із маркуванням «ПГШ 790» № НОМЕР_3 фірми «SHMEISSER» разом з магазином до нього; - патрони калібру 9 мм з вибитими на гільзі надписами «Терен-3» у кількості 18 шт., при цьому згідно висновку експерта № 8-5/877 від 21.06.2017 наданий на дослідження пістолет є короткоствольною, гладкоствольною вогнепальною зброєю самозарядним пістолетом моделі «ПГШ 790» No КО НОМЕР_4 калібру 9 mm P.A.K., промислового способу виробництва СП «Шмайсер» (м. Вишневе, Київська область), з подальшим внесенням змін до його конструкції, а саме видалення захисних елементів (перетинки) з каналу ствола; з числа наданих на дослідження патронів: 14 патронів, належать до боєприпасів вогнепальної зброї є пістолетними патронами калібру 9 мм P.A., які виготовлені промисловим способом, які придатні до стрільби.

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, а саме: матеріали адміністративного провадження щодо вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_5 , передбаченого ст. 195-2 КУпАП (протокол складений 30.06.2017), які міститься у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Підстави, що документи перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_1 - згідно матеріалів кримінального провадження.

Значення речей та документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні матеріали адміністративного провадження щодо вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_5 , передбаченого ст. 195-2 КУпАП (протокол складений 30.06.2017), необхідні для встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення, інших обставин необхідних для встановлення істини по справі.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити частково із наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в даних речах і документах можуть бути використані як докази, не становлять собою речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а іншим способом отримати до них доступ неможливо, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю ознайомитися з ними та зробити їх копії.

Щодо вилучення (здійснення виїмки) речей і документів, то слідчим не доведено, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи про який ідеться в клопотанні.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_2 та прокурору Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме матеріалів адміністративного провадження щодо вчинення адміністративного правопорушення ОСОБА_5 , передбаченого ст. 195-2 КУпАП (протокол складений 30.06.2017), які перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитися із ними та зробити їх копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 69871669
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку