open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Центральний районний суд м. Миколаєва

м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, 54020, (0512) 58-39-01

Справа № 2-12-4046/10р

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 вересня 2010 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі:

Головуючого -судді Гречаній С.І.

при секретарі -Михайлові Г.В.

за участю представника позивача -ОСОБА_1

відповідача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві цивільну справу за позовом ВАТ ЕК ‘'Миколаївобленерго” в особі філії м. Миколаєва до ОСОБА_3 про стягнення збитків. -

ВСТАНОВИВ:

ВА Г ЕК "Миколаївобленерго" звернулося до суду із позовом до відповідача про стягнення з нього збитків в розмірі 2913 гри. 83 коп.. що заподіяні позивачу внаслідок порушення Правил користування електричною енергією для населення.

Представник позивача) судовому засіданні вимоги позову підтримала.

Відповідач у судовому засіданні вимоги позову визнав в повному обсязі.

Вислухавши пояснення представника позивача, відповідача, вивчивши доводи позову, дослідивши письмові докази, суд встановив наступне.

Як вбачається із матеріалів справи. ВАТ ЕК "Миколаївобленерго" в особі філії м. Миколаєва виконує постачання електроенергії будинків, які розташовані у Центральному районі м. Миколаєва, у тому числі в будинку № б по вул. Шкапіна в м. Миколаєві.

Відповідач мешкає у кв. 1 вищевказаного будинку, є споживачем електричної енергії та з ним енергопостачаючими організаціями м. Миколаєва укладений договір, за умовами якого ВАТ ЕК “Миколаївобленерго" в особі філії м. Миколаєва ВАТ ЕК "Миколаївобленерго" зобов'язується належним чином виконувати постачання електроенергії, а відповідач зобов'язуються належним чином користу ватися поставленою енергією, проводити оплату7 отриманих послуг по електролічильнику та утримувати електроустановку.

10.12.2009 року представниками ВАТ ЕК «Миколаївобленерго» при перевірці дотримання вимог діючих Правил користування електроенергією для населення споживачем було встановлено порушення ПКЕЕН, яке виразилось в самовільному підключенні до мереж енергопостачальника. При цьому був складений Акт № 10-2724. зі змістом якого відповідач ознайомлений.

Рішенням комісії по розгляду акту ПКЕЕ11 від 1 1.12.2009 року були нараховані збитки в сумі 2913 грн. 83 коп.. які на теперішній час відповідачем не сплачені.

На підставі вищевикладеного. у відповідності зі ст. ст. 526, 1 166 ЦК України, "Правил споживання електроенергії для населення", суд дійшов висновку, що внаслідок порушення відповідачем ПКЕЕН позивачу були заподіяні збитки, які підлягають відшкодуванню винною особою. Тому з відповідача слід стягнути на користь ВАТ ЕК ..Миколаївобленерго" збитки в розмірі 2913 грн. 83 коп.

Таким чином пред'явлений позов обгрунтований та підлягає задоволенню.

У відповідності зі ст.ст. 81. 88 ЦПК України з відповідача слід стягнути на користь позивача судові витрати в розмірі 1 71.00 грн.

Керуючись ст. ст. 14. 209. 212-215 ЦПК України , суд-

ВИРІШИВ:

Позов ВАТ ЕК "Миколаївобленерго" до ОСОБА_3 про стягнення збитків - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь ВАТ ЕК "Миколаївобленерго" збитки в розмірі 2913 грн. 83 коп. та судові витрати в розмірі 171.00 грн.

Рішення може бути оскаржене через суд першої інстанції до апеляційного суду Миколаївської області шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення рішення та подачі апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подачі заяви.

СУДДЯ Гречана С.І.

Джерело: ЄДРСР 69806435
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку