open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 127/22774/17

Провадження № 2/127/6011/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2017 року

м

. Вінниця

Суддя

Вінницького міського суду Вінницької області Ан О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа без самостійних вимог, щодо предмету спору ОСОБА_3 про витребування майна у добросовісного, недобросовісного набувача, оплатно набувшого його у особи, яка не мала право його відчужувати,-

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа без самостійних вимог, щодо предмету спору ОСОБА_3 про витребування майна у добросовісного, недобросовісного набувача, оплатно набувшого його у особи, яка не мала право його відчужувати.

Відповідно до п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 12.06.2009 року № 2 «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції», позовна заява подається до суду в письмовій формі і за змістом повинна відповідати вимогам статті 119 ЦПК. У зв'язку з цим суди мають звертати особливу увагу, зокрема, на те, що у позовній заяві повинні не лише міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

Позивач визначає свій позов як виндиаційний та називає витребуванням майна у добросовісного набувача, посилається на відповідні норми ЦКУ про те висуває вимогу про зобов"язання звільнити квартиру та передати її позивачу ( дві вимоги). Отже назава позовної заяви не тотожна вимогам.

Відповідно до ч. 5 ст. 119 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору.

Згідно п.п.2 п.2 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем, ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 640,00 грн.

Таким чином позивачеві необхідно сплатити 640,00 грн. за кожну з висунутих позовних вимог та надати суду оригінал платіжного документу або документи, що свідчать пронаявність пільг - звільнення від сплати судового збору.

Відповідно до статті 7 ЦПК України мова цивільного судочинства визначається статтею 14 Закону України «Про засади державної мовної політики».

Згідно ч.1 ст.7 Закону України «Про засади державної мовної політики» судочинство в Україні у цивільних, господарських, адміністративних і кримінальних справах здійснюється державною мовою. У межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, за згодою сторін суди можуть здійснювати провадження цією регіональною мовою (мовами).

Сторони, які беруть участь у справі, подають до суду письмові процесуальні документи і докази, викладені державною мовою. У межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, допускається подача до суду письмових процесуальних документів і доказів, викладених цією регіональною мовою (мовами), з перекладом, у разі необхідності, на державну мову без додаткових витрат для сторін процесу (ч.3 ст.7 Закону України «Про засади державної мовної політики»).

Оскільки, російська мова не являється регіональною на території міста Вінниці, тому позивачу необхідно викласти позов українською мовою та надати копії останнього відповідно до кількості сторін у справі.

Частиною 1 ст. 120 ЦПК України визначено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Однак в матеріалах позовної заяви копії документів представлені тільки в одному примірнику, зважаючи що у справі приймають також участь інші особи, ОСОБА_1 необхідно надати копії всіх документів, що долучені до позовної заяви, ще в двох примірниках для відповідача та третьої особи.

Крім того позивачем до матеріалів позовної заяви надані копії документів, зокрема копію договору купівлі продажу квартири неналежної якості (неможливо прочитати).

Відповідно до ст. 121 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 119 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

За таких обставин, дану заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 119, 121 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа без самостійних вимог, щодо предмету спору ОСОБА_3 про витребування майна у добросовісного, недобросовісного набувача, оплатно набувшого його у особи, яка не мала право його відчужувати - залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, але не більше п’яти днів з дня отримання даної ухвали

У разі невиконання вказаних недоліків, дана заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 69805233
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку