open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 266/3393/17

Провадження № 3/266/1489/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.10.2017 року м.Маріуполь

Суддя Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області ОСОБА_1, розглянувши матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, 17.11. ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, пенсіонера, мешкає за адресою: АДРЕСА_1

за вчинення правопорушення, передбаченого ст.185 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

28.08. 2017 року, о 14 год. 00 хвил., ОСОБА_2 керував авто Hyundai Accent, з державним реєстраційним номером АН 7098 ЕК в м. Маріуполі, Приморському районі по пр.. Будівельників, 15, на неодноразово висловлену законну вимогу працівників поліції у встановленому законом порядку пред'явити водійське посвідчення відповів відмовою, чим вчинив злісну непокору законній вимозі поліцейського.

ОСОБА_2 до судового засідання не з’явився, хоча про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив. Тому, вважаючи причину неявки не поважною, суд розглянув справу за його відсутністю на підставі наявних матеріалів

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, переглянувши відеозапис з місця оформлення протоколу про адміністративне правопорушення, вважає, що у діях ОСОБА_2 є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185 КУпАП, а його вина в здійсненні даного адміністративного правопорушення, доведена протоколом АА № 159090 від 28.08. 2017 року, рапортами працівників поліції, відеозаписом.

Проаналізувавши диспозицію ст. 185 КУпАП, якою встановлено відповідальність за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку.

Відповідно до п. 2.4.а Правил дорожнього руху України на вимогу поліцейського водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також: а) пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1, тобто посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії, реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - технічний талон); у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків та (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий уповноваженим органом МВС, а у разі встановлення проблискового маячка оранжевого кольору на великогабаритних та великовагових транспортних засобах - дозвіл, виданий уповноваженим підрозділом Національної поліції; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил; поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення).

Так, відповідно до п. 2 ст. 32 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у випадку, якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення.

Судом переглянутий відеозапис з місця складання протоколу про адміністративне правопорушення, доданий до протоколу про адмініцстративне правопорушення, на якому зафіксовано обставини зупинки транспортного засобу Hyundai Accent, з державним реєстраційним номером АН 7098 ЕК, та відмову водія ОСОБА_2 виконати законну вимогу працівника поліції надати посвідчення водія. При цьому звертає увагу зухвала поведінка водія ОСОБА_2, який надав пенсійне посвідчення та представився ветераном МВС, при цьому категорично відмовився надавати водійське посвідчення, на зауваження працівників патрульної поліції дозволив собі висловлюватися грубою нецензурною лайкою, в тому числі і на адресу самих працівників патрульної поліції, які перебували при виконанні своїх обов’язків, та висловлював погрози на їх адресу.

Таким чином, судом встановлено, що поліцейським неодноразово та наполегливо пред’явлено законну вимогу щодо надання ОСОБА_2 документів для перевірки, яку останній, розуміючи законність такої вимоги, оскільки назвався ветераном МВС, проігнорував та не виконав, дозволивши собі висловлюватися на адресу працівників патрульної поліції грубою нецензурною лайкою.

Вирішуючи питання щодо накладення стягнення та виходячи із мети адміністративного стягнення, суд приходить до висновку про застосування адміністративного стягнення у вигляді адміністративного штрафу в межах санкції статті, зі стягненням судового збору.

Відповідно до ст.. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 283-284 КУпАП, суддя

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА _2, 17.11. ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185 КУпАП та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді та накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 170 гривень на розрахунковий рахунок № 31114106700055 ГУ ДКСУ в Донецькій області, МФО 834016, ЄДРПОУ 37989721, одержувач платежу Маріупольське УК/Приморський район м. Маріуполя/ 21081100.

Стягнути з ОСОБА_2, 17.11. ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, судовий збір на користь держави у розмірі 320,00 гривень, з наступними реквізитами (отримувач коштів: ГУК у м. Києві/ м. Київ/ 22030106, код ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача:820019, розрахунковий рахунок № 31215256700001, код класифікації доходів бюджету: 22030106).

Строк пред’явлення постанови до виконання 3 (три) місяці.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя Дзюба М. В.

Джерело: ЄДРСР 69738060
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку