open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Cправа №750/8576/17

Провадження №1-кс/750/2034/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 жовтня 2017 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання старшого слідчого СВ Управління СБ України в Чернігівській області про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №22017270000000048 від 30.08.2017 року, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Управління СБ України в Чернігівській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_5 , в якому просить надати слідчим ОСОБА_4 , ОСОБА_3 та ОСОБА_6 дозвіл на тимчасовий доступ і вилучення роздруківок щодо руху грошових коштів із зазначенням даних про контрагентів, їх призначення і підстав перерахування по банківському розрахунковому рахунку№ НОМЕР_1 у період з 01.01.2017 по 06.09.2017 та копій матеріалів щодо відкриття та обслуговування рахунку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 , які перебувають у володінні Головного офісу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання, просив його задовольнити, з наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України особа, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22017270000000048 від 30.08.2017 р., розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-5 КК України, за фактом фінансування тероризму, тобто дій, вчинених з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (м. Маріуполь) в особі директора налагодило незаконне постачання товарно-матеріальних цінностей (насоси, меблі) до тимчасово окупованої території Донецької області з метою матеріального забезпечення терористичної групи (організації) так званої «Донецька народна Республіка».

Так, було встановлено, що протягом 2017 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » уклало договори поставок з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Російська Федерація) та провело постачання товарно-матеріальних цінностей відповідно до договорів від 16.06.2017 № 16062017 та від 15.06.2017 №15062017, на загальну суму 4659702, 26 рос. руб. При цьому, товарно-матеріальні цінності були вивезені за межі України через митний пост « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ІНФОРМАЦІЯ_5 на адресу транспортно-логістичного центру « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (Республіка Білорусь, м. Гомель) для вантажоотримувача ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (м. Прага, Чеська Республіка). Проте, в подальшому ТМЦ було перенаправлено ТЛЦ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » за дорученням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (м. Київ) на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (м. Прага, Чеська Республіка) з місцем вивантаження м. Донецьк. На тимчасово окуповану територію вантаж заїхав через митні пункти пропуску, що відповідно до Наказу ДФС № 385 від 22 грудня 2014 року закриті та рух через які припинено. Крім цього, зібрані у кримінальному провадженні матеріали свідчать про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » для здійснення своєї фінансово-господарської діяльності відкрило розрахунковий рахунок у банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 для розрахунків в українській гривні, євро, доларах США та рос. Рублях, по якому проводило операції з грошовими коштами, отриманими в результаті господарської діяльності, тобто вказаний банківський розрахунковий рахунок було відкрито з метою фінансування терористичної організації «ДНР».

Документи, зазначені у клопотанні, необхідні слідчому для встановлення фактичних обставин кримінального провадження, підтвердження або спростування інформації щодо фінансування терористичної діяльності так званої «ДНР», у зв`язку з чим він звернувся з даним клопотанням до суду.

Згідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включать речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч.5 ст. 163 КПК України).

За змістом п.5 ч.1 ст. 162 КПК України, ЗУ «Про банки і банківську діяльність», документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

В ході розгляду даного клопотання встановлено, що зазначені у ньому данні дають достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідні органу досудового розслідування для підтвердження або спростування факту фінансування терористичної діяльності, вказані документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати Публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (юридична адреса: АДРЕСА_1 ) надати слідчому ОСОБА_4 , або слідчому ОСОБА_3 , або слідчому ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до документів, а саме: роздруківок щодо руху грошових коштів із зазначенням даних про контрагентів, їх призначення і підстав перерахування по банківському розрахунковому рахунку№ НОМЕР_1 у період з 01.01.2017 по 06.09.2017, та копій матеріалів щодо відкриття та обслуговування рахунку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 , і можливість вилучити їх.

Строк дії ухвали встановити до 18 листопада 2017 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 69687447
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку