open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/1742/17

Провадження № 2-о/376/45/2017

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" вересня 2017 р. Сквирський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Клочка В.М.,

за участю секретаря Якштас А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сквира справу за заявою ОСОБА_1, заінтересована особа: Каленівська сільська рада Сквирського району Київської області про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною заявою, в якій вказав, що він є сином ОСОБА_2, яка померла 26.08.2014 року.

Позивач має намір оформити спадкове майно після матері на свою користь, але нотаріус йому відмовив у зв’язку з тим що в документах є у написанні по-батькові спадкодавці, а саме у свідоцтві про народження позивача його мати записана як «Василенко Віра Петрівна», а в свідоцтві про смерть записано як «Василенко Віра Сергіївна».

Заявник та його представник в судове засідання не з’явилися, представник заявника надав суду заяву в якій, підтримав вимоги заяви, посилаючись на обставини викладені у ній, та просив проводити судові засідання без їх участі.

Представник заінтересованої особи Каленівська сільська рада Сквирського району Київської області надав до суду заяву, в якій вказали, що вимоги заяви визнають в повному обсязі та просили суд розглядати справу без участі представника.

Дослідивши письмові докази наявні в матеріалах справи, суд вважає, що заява підлягає до задоволення.

З матеріалів справи встановлено, що 08.01.1967 року народився ОСОБА_3, його матір’ю є ОСОБА_4, що стверджується копією свідоцтва про народження

26.08.2014 року мати заявника ОСОБА_2 померла, що підтверджується свідоцтвом про смерть.

Заявник має намір прийняти спадщину, яка залишилась після смерті матері, але у зв’язку з тим, що у документах є розбіжності у написанні по-батькові матері заявника він змушений звернутися до суду для встановлення факту родинних відносин.

Факт того, що ОСОБА_2, яка померла 26.08.2014 року та ОСОБА_5 є однією і тією ж особою та є матір’ю ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, стверджується копією свідоцтва про народження серія VІІ-УР №0700312 виданого 16.03.1967 року Селищенською сільською радою Корсунь-Шевченського району Черкаської області, довідкою Каленівської сільської ради Сквирського району Київської області від 27.04.2017 року.

Ст. 124 Конституції України визначає, що юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

Відповідно до п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» згідно ст. 273 ЦПК, суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо підтвердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину.

Відповідно до ст. 256 ч.1 п.1 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Від встановлення такого факту залежить виникнення майнових прав заявника. Тому суд визнає вимоги заявника обґрунтованими, такими що ґрунтуються на законі, підтверджуються доказами по справі, тому їх слід задовольнити.

Керуючись п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», ст. 124 Конституції України, ст. 256 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1, заінтересована особа: Каленівська сільська рада Сквирського району Київської області про встановлення факту родинних відносин - задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_2, яка померла 26.08.2014 року, являється матір’ю ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Київської області через Сквирський районний суд протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

:

ОСОБА

_6

Джерело: ЄДРСР 69637497
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку