open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 760/18878/17-п

3-7162/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2017 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Українець В.В., розглянувши матеріали, які надійшли від Київської міської митниці ДФС про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, адреса: АДРЕСА_1,

за ст. 473 МК України, -

в с т а н о в и в:

20 вересня 2017 року до Солом'янського районного суду м. Києва надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2 за порушення митних правил.

Відповідно до протоколу № 0676/10000/17 про порушення митних правил від 24 липня 2017 року в зоні митного контролю Київської міської митниці ДФС на території УДППЗ «Укрпошта» 13 березня 2017 року під час проведення митного огляду міжнародного поштового відправлення проста бандероль, яка пересилалась з Нідерландів до України на ім'я ОСОБА_1 було виявлено 2С-В (4-бромо - 2,5- диметоксифенетиламін, у складі таблеток блакитного кольору з відтисками «+» та «-» у кількості 10 штук.

Згідно висновку СЛЕД ДФС № 142005803-0230 від 28 березня 2017 року у складі таблеток блакитного кольору з відтисками «+» та «-»у кількості 10 штук виявлено 2С-В (4-бромо - 2,5- диметоксифенетиламін), який згідно «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженого постановою КМУ від 06 травня 2000 року № 770, віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено (Таблиця ІІ Список № 2).

При проведенні досліджень витрачено одну таблетку наданого зразка.

Таким чином, у діях ОСОБА_2 наявні ознаки порушення митних правил, передбачені ст. 473 МК України, а саме: пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання.

ОСОБА_2 у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся.

Представник Київської міської митниці ДФС у судовому засіданні пояснив, що ОСОБА_2 порушив митні правила, у зв'язку з чим щодо останнього складено протокол про порушення митних правил № 0676/10000/17 за ст. 473 МК України. Зазначив, що ОСОБА_2 пересилав у міжнародному поштовому відправленні товари, заборонені до такого пересилання.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, розглянувши отримані матеріали, вбачається наступне.

Встановлено, що 13 березня 2017 року в зоні митного контролю Київської міської митниці ДФС на території УДППЗ «Укрпошта» під час проведення митного огляду міжнародного поштового відправлення проста бандероль, яка пересилалась з Нідерландів до України на ім'я ОСОБА_1 було виявлено 2С-В (4-бромо - 2,5- диметоксифенетиламін, у складі таблеток блакитного кольору з відтисками «+» та «-» у кількості 10 штук.

24 липня 2017 року стосовно ОСОБА_2 складено протокол про порушення митних правил № 0676/10000/17 за ст. 473 МК України за пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання.

Статтею 473 МК України передбачена відповідальність за пересилання через митний кордон України в міжнародних експрес-відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання законодавством України, а також пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання актами Всесвітнього поштового союзу.

Відповідно до ч. 1 ст. 458 МК України порушення митних правил є адміністративним правопорушенням, яке являє собою протиправні, винні (умисні або з необережності) дії чи бездіяльність, що посягають на встановлений цим Кодексом та іншими актами законодавства України порядок переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, пред'явлення їх митним органам для проведення митного контролю та митного оформлення, а також здійснення операцій з товарами, що перебувають під митним контролем або контроль за якими покладено на митні органи цим Кодексом чи іншими законами України, і за які цим Кодексом передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно висновку СЛЕД ДФС № 142005803-0230 від 28 березня 2017 року у складі таблеток блакитного кольору з відтисками «+» та «-»у кількості 10 штук виявлено 2С-В (4-бромо - 2,5- диметоксифенетиламін), який згідно «Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», затвердженого постановою КМУ від 06 травня 2000 року № 770, віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено (Таблиця ІІ Список № 2).

При проведенні досліджень витрачено одну таблетку наданого зразка.

Відповідно до п. 2 ст. 235 МК України забороняється переміщення (пересилання) в міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання відповідно до актів Всесвітнього поштового союзу, а також товарів, відправлених з порушенням вимог нормативно-правових актів з питань надання послуг поштового зв'язку.

Згідно зі ст. 13 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» на території України забороняється обіг аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин, за винятком їх використання в цілях, передбачених статтями 19 та 20 цього Закону.

Згідно зі ст. 26 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у поштових (у тому числі міжнародних) відправленням забороняється.

Відповідно до ч. 2 ст. 37 Постанови Кабінету Міністрів України № 270 від 05 березня 2009 року «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку» у міжнародних поштових відправленнях забороняється пересилати наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги і прекурсори, включені ДСКН до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, що підлягають спеціальному контролю відповідно до законодавства, та радіоактивні речовини.

Пунктами 8, 9 Постанови Кабінету Міністрів України від 03 лютого 1997 року № 146 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» встановлено, що наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, що ввозяться в Україну або вивозяться з України без дозволу, підлягають затриманню відповідними митницями України.

Підприємства та фізичні особи, які порушують правила здійснення імпорту та експорту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, встановлені відповідними актами законодавства та цим Порядком, несуть відповідальність згідно із законодавством України.

З огляду на наведене, в діях ОСОБА_2 наявний склад адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 473 МК України.

Таким чином враховуючи, що безпосереднім предметом правопорушення митних правил є товар, переміщення якого через митний кордон України є обмеженим, тому суд вважає за необхідне застосувати до ОСОБА_2 адміністративне стягнення у виді конфіскації безпосереднього предмету порушення митних правил.

Керуючись статтями 235, 458, 473, 527-529 МК України, ст. 13, 26 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», ч. 1 ст. 37 Постанови КМУ № 270 від 05 березня 2009 року «Про затвердження Правил надання послуг поштового зв'язку», п. 8, 9 Постанови Кабінету Міністрів України від 03 лютого 1997 року № 146 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», статтями 283, 284, 294 КпАП України,

п о с т а н о в и в:

ОСОБА _2 визнати винним у порушенні митних правил, передбачених статтею 473 Митного Кодексу України.

Накласти на ОСОБА_2 адміністративне стягнення у вигляді конфіскації товарів, заборонених до пересилання через митний кордон України, а саме: 2С-В (4-бромо - 2,5- диметоксифенетиламін, у складі таблеток блакитного кольору з відтисками «+» та «-» у кількості 9 штук.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у розмірі 320 гривень.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду міста Києва через районний суд, шляхом подання скарги протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова пред'являється до виконання протягом трьох місяців.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 69524920
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку